Pearce om transfers

Liverpool Echo-journalist James Pearce sier i en webchat at Luis Suarez er tapt for LFC. Lovren er defensivt transfermål nr 1. Forventer ingen storsigneringer. Stor optimisme på at Origi kommer.

James Pearce i Liverpool Echo har i dag svart på en rekke spørsmål i en webchat på liverpoolecho.co.uk

Er det noen mulighet for at Suarez ikke forlater klubben på dette tidspunktet?
- Bare hvis Barcelona forsøker å betale med sine bonuspoeng. Suarez er ferdig. Barcelona vil betale utkjøpsklausulen som er på rundt £75M.

- Jeg forventer at det kommer en offisiell bekreftelse på avtalen i løpet av de neste dagene.

Planlegger FSG en såkalt marquee-signing med pengene fra salg av Suarez?
- Pengene vil opplagt bli reinvestert i troppen, men jeg tror to eller tre signeringer på £20M+ er mer sannsynlig enn å bruke overgangssummen på et stort navn.

- Rodgers er tydelig ute etter en ny spiss. Han ønsker fire. Suarez forsvinner og Aspas er på vei ut. Da har han bare Sturridge, Lambert og Borini.

Har vi alternativer til Dejan Lovren? Hvorfor er han så høyt ansett av manageren?
- Ja, vi har alternativer til Lovren, men han er Liverpools defensive transmål nummer 1. Manageren mener at kroaten vil være lederen og organisatoren som de rødes backrekke manglet forrige sesong. 

- Jeg vet at øyenbryn har blitt hevet angående størrelsen på overgangsbeløpet etter at Liverpool fikk et bud på £20M avslått av Southampton i forrige uke.

- Liverpool har imidlertid gjort hjemmeleksen sin på ham, og tror at han er nøyaktig hva de behøver. Lovren har gjort det klart at han ønsker å komme til Anfield, og jeg forventer at det blir gjort en avtale.

Er det noen fare for at Divock Origi havner andre steder enn i Liverpool?
- Jeg vet hva du mener ettersom det har dratt ut, men jeg kan si at folk nær avtalen er meget optimistiske på at Origi vil ende opp i Liverpool.

- Overgangssummen er avtalt, og han er fornøyd med de personlige betingelsene som Liverpool har tilbudt ham.

Ser Liverpool på alternativer til en ny høyreback for Glen Johnson?
- Jeg er ikke kjent med om Liverpool ser etter en ny høyreback på dette tidspunktet. Venstreback ble utsett som en prioritet i mai, og de er fortsatt ute etter å få ordnet det. De var ikke i stand til å komme til enighet med Sevilla om Alberto Moreno.

- Jeg trodde faktisk Johnson ville bli solgt i sommer ettersom han går inn i sitt siste år av kontrakten.

- Jeg trodde ikke Liverpool ville ta sjansen på å la ham gå gratis i 2015. På dette tidspunktet ser det ut til at klubben er forberedt på å beholde ham.

- Johnson ble tilbudt en ny avtale mot slutten av forrige sesong med betydelig reduserte betingelser i forhold til de £110000+ han er på i uken nå. Han avslå, og klubben har ingen planer om å komme med et bedre tilbud.

- Kanskje det vil gi Johnson ny energi med det i tankene at han er inne i sitt siste år og spiller for sin fremid. Med Flanagan, Wisdom og Kelly har Rodgers andre alternativer på høyre.

- Er det en mulighet for at Aspas kan komme til å inngå i en avtale for Moreno?
- Ja, jeg tror definitivt det er en mulighet. Sevilla er interessert i Aspas, og spanjolen har ingen fremtid i Liverpool.

- Den eneste grunnen til at han er tilbake på Melwood for pre-season denne uken er fordi klubben ikke har fått noen til å ta ham frem til nå.

- Jeg vet at Sevilla har sagt at en avtale for Moreno var død, men folk jeg har snakket med i Liverpool ikke har gitt opp. Spilleren ønsker å komme til Anfield.

Vil Ilori få sjansen i år. Hvorfor har han ikke fått muligheten? Og hva med Skrtel og Agger?
- Planen er å låne ut Ilori igjen denne sesongen. Følelsen er at han ennå ikke er klar for PL-fotball.

- Skrtel vil bli værende, mens det selvsagt er spørsmålstegn rundt fremtiden til Agger. Jeg kan ikke se at han blir et førstevalg, og han ønsker ikke å bli værende som squadplayer. Hvis Lovren kommer, kan jeg se at Agger blir solgt.

- Jeg setter Agger i samme parentes som Lucas. Klubben er ikke ivrig etter å la dem gå, men begge tjener mye og de er ikke garantert startplass. LFC vil selge om det rette budet kommer.

Er Liverpool interessert i Yaya Toure?
- Liverpool ville vært dumme om de ikke hadde vært interessert i Yaya Toure ettersom han er en fremragende midtbanespiller.

- Jeg kan bare ikke se at det skjer. I tillegg til at han tjener £200000 i uken, så vil ikke Man City la ham gå til en Premier League-rival dersom de bestemmer seg for å selge. Det er det samme som Liverpool ikke ønsket å la Luis Suarez gå til Arsenal.

Er det genuin interesse for Ben Davies og Wilfried Bony?
- Jeg vet Rodgers verdsetter Davies, så jeg er ikke overrasket over den linken. Jeg er imidlertid ikke kjent med at Liverpool planlegger å legge inn bud på ham. Jeg har ikke hørt noe angående Bony.

Er det en fare for at det samme vil skje som skjedde med Spurs forrige sesong da de hentet så mange spillere?
- Jeg tror ikke problemet i Spurs var antall spillere de kjøpte, men kvaliteten på dem. Veldig få av dem bidro.

- Dette ville alltid bli et hektisk transfervindu for LFC uavghenig av hva som skjedde med Suarez. Rodgers var ivrig etter å få en større tropp som kunne håndtere de ekstra kravene med spill i Champiions League

Er Griezmann et transfermål for Liverpool?
- Ikke det jeg er kjent med.  Med Markovic på vei inn og Lallana allerede klar vil jeg bli overrasket om Rodgers henter enda en kantspiller.

Blir snart noen kontrakter forlenget?
- Ingenting ennå, men jeg er sikker på at det vil skje de neste ukene. Henderson vil selvsagt skrive under på en ny langtidskontrakt., og det vil også Flanagan.

- Rodgers har også sagt at han ønsker å knytte til seg Gerrard i 12 nye måneder. Kapteinen har bare ett år igjen av sin nåværende kontrakt.

Kommer Suso eller Jordon Ibe til å bli lånt ut igjen?
Alt avhenger av hvordan de gjør det i pre-season. Begge vil få sjansen til å imponere. Jeg ser frem til å se hvordan de har dratt nytte av tiden borte fra LFC.