Planlegger Shankly-hotell

Signature Living planlegger et Bill Shankly-hotell i Liverpool sentrum.

Siganture Living er ikke ukjente med å oppføre tema-hoteller. De står fra tidligere bak Titanic-hotellet i Liverpool, og nå akter de å bruke £15M på å renovere Millennium House i byens sentrum til et leilighetshotell med Shankly-tema.

Hotellet skal ha 250 senger, og vil også inneholde et museum og kontorplass. Det anslås at planene vil skape 60 arbeidsplasser under byggeprosessen og 100 nye jobber så snart det står ferdig.

- Liverpool er verdenskjent for sine fotballag, men vi har ingen fotballattraksjon av betydning i byens sentrum. Disse planene vil forandre på det, og vil også være en permanent hyllest av en av våre mest berømte fotballhelter. Hotellet vil fylle et tomrom i turistmarkedet, og vil tiltrekke seg besøkende fra hele verden, spår Liverpool-ordfører Joe Anderson i et intervju med Insider Media.

- Dette er virkelig et unikt prosjekt, og noe folk ikke kan oppleve noe annet sted i verden. Et hotell som hyller livet og prestasjonene til Bill Shankly vil være et løft for turistnæringen i byen, legger han til.

- Uansett hvilket fotballag man holder med så er Bill Shankly en legende innen fotballen. Han brakte de gode tidene tilbake til Liverpool FC, og vi akter å hedre ham med dette landemerket i byens sentrum. Vi skal skape et ikonisk hotell og museum i hans navn, sier Lawrence Kenwright i Signature Living Hotel Ltd.

Dersom bystyret godkjenner planene vil renoveringen av bygningen starte tidlig i 2015, og man tar i så fall sikte på åpning av hotellet i mars 2016.