Politiet orienterte LFC om terrorfaren

Britisk politi har orientert Liverpool FC og Everton FC om den økte terrorfaren på britisk jord i ukene før jul.

Liverpool Echo melder at både Liverpool FC og Everton FC i går ble gjort oppmerksomme på at deres stadionanlegg kan være et mål for terrorister. Lokalavisen skriver at de to Merseyside-klubbene i går ble orientert av politiet om hvordan de kan øke sikkerheten for å være bedre rustet til å oppdage eventuelle terrorister.

Anfield og Goodison Park er blant 11 steder i det nordvestlige England hvor store menneskemengder samles, og hvor man mener at terrorfaren er økt i ukene før jul. Andre steder som har fått samme orientering fra politiet i nordvest er religiøse samlingssteder og butikksentere, inkludert Liverpool One.

Selv om det ikke er kommet noen spesifikk trussel mot Merseyside-området, anser politiet at steder hvor det samles store menneskemengder er attraktive mål for terrorister i en hektisk førjulstid. Politiet setter derfor i verk ekstra tiltak denne uken for å være føre var.

- Den internasjonale terrortrusselen er økt til betydelig, og vi har satt fokus på dette for å sørge for at det nordvestlige England er best mulig rustet til å oppdage potensielle terrorister, uttaler assisterende sjefskonstabel Ian Wigget til Echo.

- Denne uken har vi understreket hvor viktig det er at folk blir trent i å oppdage mistenkelig oppførsel, og hva de skal gjøre dersom et angrep inntreffer. Vi har også fokusert på hvordan man kan forhindre terrorisme og radikalisering. Dette er ikke for å skremme folk, men for å understreke hvor viktig det er at både bedrifter og publikum bidrar til å holde oppsikt slik at vi unngår terroranslag på britisk jord.

Politiet oppfordrer også til økt årvåkenhet ved Merseysides transportknutepunkter, inkludert John Lennon-flyplassen, togstasjoner og havner.

- Mange tror at terroranslag kun kan skje i London eller lignende steder, og at det aldri vil skje her. Det vi sier er at det kan skje hvor som helst, og vi ber folk om å være ekstra oppmerksomme, sier assisterende sjefskonstabel på Merseyside, Andy Ward.

- Det er viktig for oss å være i stand til å oppdage mistenkelig oppførsel, og vi trenger publikums hjelp til det, legger han til.

- Sikkerheten på flyplasser, togstasjoner, havner og andre trafikk-knutepunkter er blitt økt, men vi ønsker i tillegg at folk skal være årvåkne og rapportere potensielle trusler. Dersom man benytter tog, fly eller ferjer, og man mener at noe ikke er som det skal være, man overhører en mistenkelig samtale eller ser en gjenglemt bag, ber vi om at det rapporteres til oss.