Premier League vil vurdere spray

Under VM i Brasil har dommerne benyttet spray for å markere avstand fra frispark og til mur. Nå vil det bli vurdert å gjøre det samme i Premier League.

Den er blitt omtalt som en suksess, sprayen som danner en linje av skum for å markere frispark og mur og forsvinner i løpet av et minutt. Svært sjelden har det under årets VM-sluttspill i Brasil vært spillere som bryter ut av muren for tidlig.

The Times har snakket med Premier League som bekrefter at det vil bli tatt opp på klubbenes neste møte hvorvidt dette også bør innføres i den engelske toppdivisjonen. Det vil også kreve gehør fra dommerforeningen. Uansett vil dette neppe praktiseres før en gang etter ligastart 16. august.

UEFA sier til The Times at man vil foreta en beslutning angående spraybruk under Champions League og Europa League etter at VM er over.

Den engelske dommeren Howard Webb uttalte dette om sprayboksen som man har med seg på baklomma i Brasil: «Det vil hjelpe oss å få spillerne til å trekke tilbake ved frispark og, som følge av dette, vil det gi det angripende laget en bedre mulighet til å skape noe fra denne dødballen.»