Reserve med tillit

Få trodde han ville spille i det hele tatt foregående sesong, men etter en håndfull klubbkamper på utlån ble han tatt ut til sluttspillet i Brasil. Dagens VM-spiller er – Sebastian Coates, Uruguay (2).

Sebastian Coates – Født: 07.10.1990 (23 år) – 15 landskamper / 0 mål

Tidligere sluttspill i EM/VM: Ingen

Kamper / mål i VM-kvalifisering 2014: 2 / 0

Draktnummer for Uruguay i VM 2014: 19

Uruguays kamper i Brasil 2014:
14.06. Uruguay v Costa Rica (21.00)
19.06. Uruguay v England (21.00)
24.06. Uruguay v Italia (18.00)
Dersom Uruguay går videre fra gruppespillet (gruppe D) vil de møte et lag fra gruppe C (Columbia, Hellas, Elfenbenskysten, Japan), hvor vinner møter toer i den andre gruppen.

Kommentar:
Sebastian Coates fikk tidlig en sjanse i det gode midtforsvaret til Uruguay i Copa America i 2011 og endte opp med å bli valgt til turneringens beste unge spiller. Siden var han som regel alltid med i troppen til Oscar Tabarez, men spilte sjelden fra start.

Slik også i kvalifiseringen til Brasil 2014 da han tidlig var på banen mot Venezuela og Peru, i den store og tidkrevende gruppen i Sør-Amerika. Da den 196 cm lange midtstopperen ødela korsbåndet i en privatlandskamp mot Japan sist august, var det forventet at både sesongen med Liverpool og mulighetene for spill i VM gikk fløyten.

Han ble etter hvert lånt ut til sin gamle klubb Nacional i håp om at han skulle rekke å bli aktuell for spill også med Uruguay. Han var tilbake på banen for Nacional i april, og en drøy måned senere fikk han noen minutter på landslaget.

Det at Sebastian Coates ble involvert i to av oppvarmingskampene til Uruguay, og ble tatt ut i den endelige troppen på 23 spillere, vitner om stor tillit fra manager Tabarez sin side. Med spillere som Diego Godin, Diego Lugano og Martin Caceres i troppen vil nok Sebastian først og fremst være tiltenkt en plass på benken. Han kan imidlertid være et alternativ å sette inn med sin store høyde og gode fysikk, og det at han kom med i troppen etter bare en håndfull klubbkamper i etterkant av en så alvorlig skade gir inntrykk av at han er en reserve som det stoles på og som det stilles store forventninger til.