Rodgers hyller Suárez

Liverpool-toppscoreren har vunnet pris etter pris denne sesongen, og nå takker Brendan Rodgers spissen sin for å ha gjort ham til en bedre manager.

41-åringen mottok prisen som fotballjournalistenes årets spiller på vegne av Luis Suárez fordi spilleren har en kort ferie før forberedelsene til verdensmesterskapet i Brasil, og der takket ham for pressefolkene som har endret sitt syn på angriperen.

– Jeg tror alle vet om problemene han hadde i fjor. Det var utrolig vanskelig for ham. Men rehabilitering, folk som ønsker å bli bedre, er alltid noe som respekteres i dette landet. Og han var definitivt en person som var langt nede på tampen av forrige sesong, sier Rodgers.

Han legger til at han så det veldig godt på nært hold.

– Jeg vet det bedre enn noen andre. Det var en skikkelig, skikkelig vanskelig periode for ham, men så dro han bort, og etter en vanskelig sommer klarte kraften til Liverpool og klubben å overtale ham til å bli.

Les også: – Sikker på at Suárez ser sin fremtid her

Manageren sier at Suárez konsentrerte seg utelukkende om fotballen igjen med en gang sesongen startet til tross for at han var utestengt. Likevel endte han opp som Premier League-toppscorer med 31 nettkjenninger.

– Vi har hatt flere enestående spillere her denne sesongen, men Luis Suárez har bare vært helt ufattelig, fortsetter han.

Manageren takket også tidligere manager Kenny Dalglish for å ha signert den uruguayanske målmaskinen fra Ajax for tre år siden, og nordiren avslører hvordan de erfarne spillerne i klubben skrøt av Suárez til Rodgers selv da han skrev under for to år siden.

– Da jeg kom til Liverpool som manager, sa Jamie Carragher og Steven Gerrard til meg at dette var den beste spilleren de noensinne hadde spilt med.

Det fikk ham til å tenke på de to scouserne og alle de gode spillerne de hadde spilt med, både på Anfield og for England, tidligere i karrierene sine.

– Derfor ble jeg veldig interessert i å se hvordan Suárez var på nært hold, sier Rodgers.

– Han har gjort alt du trenger å gjøre på toppnivået som spiller. Han er en vinner, viljen hans er unik, og han er fullstendig nådeløs. Han er en person som trener hver eneste dag hele livet; han leter ikke etter unnskyldninger.

– Jeg vet at uansett hvor lenge jeg kommer til å være i Liverpool, uansett når jeg drar, vil jeg ha blitt en manager og en bedre person på grunn av Luis Suárez, og jeg vil takke ham veldig mye for det.