Rodgers vurderer å bytte formasjon

Liverpools manager Brendan Rodgers sier at skader gjør at man kan gå vekk fra en fleksibel diamant på midtbanen, for bedre å utnytte styrken til de spillerne som nå er tilgjengelige.

Liverpool startet med en såkalt diamant på midten mot West Ham sist lørdag, og to spisser på topp i Balotelli og Borini. Med spillere som Allen, Can og Coutinho ikke tilgjengelige var fireren på midten Gerrard, Henderson, Lucas og Sterling, med Jordan Henderson og Lucas Leiva som indreløpere foran Stevie G. Etter 20 minutter valgte manageren å bytte ut høyreback Manquillo og gå over til tre bak og vingbacker. På den sentrale midtbanen spilte da Gerrard, Henderson og innbytter Adam Lallana, med sistnevnte lengst framme av de tre.

- Vårt pasningsspill skuffet meg på lørdag, sier Rodgers til Liverpool Echo. – En kan hevde at vi hadde flere lange pasninger enn West Ham.

- Jeg ser på bevegelsesmønstre i vårt lag og hvordan vi varierer vårt press. Med de skadene vi nå har kan det være at jeg må holde på en formasjon over lengre tid.

- 4-4-2 med en diamant har fungert veldig bra for oss, men det har fungert fordi vi har hatt spesielle spillere til å kunne utføre det. Det ble ikke like bra sist helg.

- Inntil vi får tilbake spillere som kan utføre mange oppgaver, må jeg se på styrkene til de spillerne som er til rådighet. Forhåpentligvis kan det gi dem bedre selvtillit til å presse fra sin posisjon.

- I forhold til bredde i troppen mener jeg at vi har et stort nok antall spillere. Jeg er fornøyd med sommerens transfervirksomhet da det var nødvendig for oss å få en større tropp.

- De spillerne vi har hentet inn har fortsatt kvalitet, det er ikke noe de har mistet. Uansett hvor gode spillerne er, hvis du henter inn åtte nye spillere til troppen vil det påvirke dynamikken under en tidsperiode. Vi er nå inne i den perioden.