Ronaldo i kjempeform

I ettermiddag bidro Cristiano Ronaldo til å rive i stykker Levante på bortebane. Portugiseren står med 15 ligamål – men han har bare spilt i syv serierunder. Gareth Bale tvilsom til onsdag.

Den spanske hovedstadsgiganten har virkelig funnet godformen før de møter Liverpool om fire dager. I dag senket de Levante med fem mål, de har vunnet totalt syv kamper på rad, og de har ikke sluppet inn ligamål denne måneden.

Ronaldo, som ble matchvinner for Portugal mot Danmark tidligere i uka, knuser scoringsrekorder stadig vekk. Målmaskinen er blant annet den første spilleren i La Liga-historien som står med 15 scoringer i løpet av de åtte første rundene – til tross for at han har stått over en kamp.

Bale småskadet

Real Madrid brukte et tilnærmet toppet lag i dag, men Gareth Bale fikk hvile på benken igjennom hele kampen. Lagets manager, Carlo Ancelotti, sa etter kampen at waliseren hadde en kjenning i låret, noe som holdt ham ute av laget.

– Han var ikke helt komfortabel, så vi valgte å ikke risikere ham i denne kampen, og vi skal ta en avgjørelse i løpet av de neste dagene. Han ble ikke utelatt på grunn av rotasjon, forteller Ancelotti.

I tillegg måtte Karim Benzema og Raphaël Varane stå over dagens kamp med sykdom, mens Sergio Ramos var ute av kamptroppen med en skade han pådro seg for to uker siden.

 – Benzema og Varane var begge ute med feber. Nå har vi noen dager hvor vi skal undersøke og vurdere situasjonen til Bale, Benzema, Varane og Sergio Ramos, sier Real Madrid-sjefen, som har tro på at spillerne rekker møtet med Liverpool.

I dag startet Iker Casillas sto sin tolvte kamp for sesongen, mens Daniel Caravajal, Pepe, Nacho og Marcelo utgjorde forsvaret. Luka Modric og verdensmester Toni Kroos, som begge ble byttet ut i andre omgang, balanserte midtbanen med en mer offensiv Isco fra start. Ronaldo, James Rodríguez og Javier Hernández var de tre fremste.

Real Madrids syv siste (7–0–0):
5–0 mot Levante (borte)
5–0 mot Athletic Bilbao (hjemme)
2–1 mot Ludogorets (borte)
2–0 mot Villarreal (borte)
5–1 mot Elche (hjemme)
8–2 mot Deportivo (borte)
5–1 mot Basel (hjemme)

De regjerende Champions League-mesterne møter Liverpool på Anfield kommende onsdag klokka 20.45.