Sakho i FA sitt søkelys

Mamadou Sakho har fått en påminnelse fra FA om at fotballspillere har et spesielt ansvar for hva som blir postet på sosiale medier.

FA har etterforsket fire spillere i forbindelse med ting de har skrevet på sosiale medier om den såkalte quenelle-feiringen til Nicolas Anelka. De fire spillerne som ble etterforsket var Tottenhams Benoit Assou-Ekotto, som for tiden er på lån hos Queens Park Rangers, Hulls Yannick Sagbo, Manchester Citys Samir Nasri og Mamadou Sakho.

FA skriver følgende om etterforskningen på sine offisielle nettsider:

«Etter å ha studert fakta i hver enkelt sak ekstremt nøye, og rådført oss med en ekspert, har fotballforbundet i dag tiltalt Mr Assou-Ekotto og Mr Sagbo for upassende oppførsel og brudd på FA sin regel E3 når det gjelder hva de har postet på Twitter.

Vi mener at i disse to sakene er kommentarene nedsettende og/eller usømmelige og/eller fornærmende og/eller upassende, og er et brudd på regel E3(1). Vi mener også at disse to spillernes brudd på regel E3(1) var et «ekstra stygt regelbrudd» som definert i regel E3(2), ettersom kommentarene inneholdt referanse til etnisitet og/eller rase og/eller religion eller tro.

Begge spillerne har nå frem til 8.april til å svare på tiltalen.

FA har gitt Mr Nasri en formell advarsel. Mr Sakho har fått en påminnelse om sitt ansvar som en deltaker på sosiale medier.

Ettersom sakene til Mr Assou-Ekotto og Mr Sagbo ikke er avsluttet, vil ikke fotballforbundet komme med noen ytterligere kommentar om noen av disse fire sakene på dette tidspunkt.»

Assou-Ekotto og Sagbo twittret støtte til Anelka etter hans quenelle-feiring, mens Nasri og Sakho ble avbildet på sosiale medier mens de gjorde samme tegn som Anelka.

Sakho uttalte i november at han ble lurt til å gjøre tegnet. Han skrev på sin Twitter-konto: «Dette bildet ble tatt for seks måneder siden. Jeg kjente ikke til betydningen av tegnet. Jeg ble lurt!»