Sakho ut med skade

Mamadou Sakho måtte ut med skade da Frankrike tok et langt steg mot 1/8-finale med 5-2-seier mot Sveits. Spilleren kjente smerte i låret og ville ikke ta ytterligere sjanser.

Mamadou Sakho var med fra start for Frankrike mot Sveits, men måtte ut med skade i det 66. minutt. Midtstopperen virket ikke spesielt bekymret da han ble intervjuet etter kampslutt.

- Etter en takling kjente jeg smerte i låret, og jeg ønsket ikke å ta noen sjanse, uttalte Sakho ifølge L'Equipe.

Sakho har hatt et godt mesterskap hittil. Midtstopperen har vunnet flest luftdueller (9) i VM i Brasil og truffet med 100 av 106 pasninger.

Selve kampen vant Frankrike 5-2 mot Sveits. Blaise Matuidi og Oliver Giroud scoret hvert sitt mål på ett minutt etter et drøyt kvarter i 1.omgang. Karim Benzema misbrukte deretter et straffespark, mens Yohan Cabaye satte returen fra keeper i tverrligger for åpent mål. I 2.omgang scoret Benzema sitt tredje VM-mål, før Moussa Sissoko økte til 5-0. Ni minutter før slutt kom et trøstemål for Sveits da Blerim Dzemailis frispark gikk i mål. Granit Xhaka reduserte ytterligere for Sveits tre minutter før slutt.

Frankrike har seks poeng etter to kamper og er på god vei til 1/8-finale. Fortsatt kan tre lag ende på seks poeng i gruppen, men Frankrike har en solid målforskjell på +6. I siste gruppespillskamp venter Ecuador på onsdag.