Samlet tropp

Liverpool har nå en nesten skadefri tropp. Brendan Rodgers håper det bare vil skape ytterligere kamp om plassene og presse alle til å gjøre sitt ytterste under innspurten.

- Du vil få det beste ut av spillerne dersom de vet at de står overfor en utfordring, forklarte Rodgers på Melwood i dag. – Hvis en spiller vet at han har kamp om plassen vil det forhåpentligvis presse ham til å gjøre sitt ytterste.

- Ikke minst fra et defensivt ståsted hjelper det å ha et slikt perspektiv. Jeg synes vår to backer var fremragende sist helg, mens de to midtstopperne var virkelig solide og dominerende. Den ene redningen som keeperen måtte gjøre, den gjorde han meget bra. Over hele laget var det en tilstedeværelse.

- I fremtiden, når vi blir involvert i flere turneringer, da må du rotere. Så lenge alle kjenner til den jobben de skal gjøre, og er i stand til å gjøre den, da er det hva som er viktig.

- Dette er en samlet tropp som arbeider mot hva vi prøver å oppnå. Jeg har respekt for alle spillerne. Det er lett for de som spiller på laget, mitt arbeid dreier seg om de som ikke får spille, det å holde en gjennomgående kommunikasjon med dem. Få dem til å forstå hvor viktige de er. Når blir kalt opp, enten det er for ett minutt eller 90 minutter, da må de være klare til å prestere.

- Det er kjernen i hva vi prøver å skape her, det dreier seg om troppen og laget. Jeg har alltid sagt til spillerne som er utenfor laget: «Din jobb er å sørge for å støtte de som spiller.» Det er nødt til å være slik. Du kan se reaksjonene på benken når vi scorer mål, det er en ekte lagånd her.