Satser på ytterligere fremgang neste sesong

Brendan Rodgers er godt fornøyd med andreplassen i Premier League, og satser på ytterligere fremgang neste sesong.

I et intervju med LFC TV forteller Rodgers at han oppjusterte ambisjonene for den nylig avsluttede sesongen etter seieren mot Norwich.

- Ambisjonene ble oppjustert så snart vi hadde kvalifisert oss for Champions League. Så snart vi var garantert fjerdeplassen, gikk vi for tredjeplassen, og så snart tredjeplassen var garantert gikk vi for ligagull. Vi justerte målsettingen etter seieren over Norwich. Da så vi fremover, og satset på å komme så høyt som mulig på tabellen, uttaler Rodgers.

- Media og supporterne snakket om oss som mulige ligamestere lenge før den tid. Supporterne kan tillate seg å drømme, men som stab og spillere må vi være profesjonelle. Vi konsentrerte oss kun om neste kamp, og det fungerte bra for oss. På den måten klarte vi å ta 37 av 42 mulige poeng. 12 seire på 14 kamper var en stor prestasjon, mener Liverpool-manageren.

- Vi skal ikke hvile på laurbærene etter en god sesong. Ligaen blir bedre og bedre for hver sesong. Dette er en liga full av verdensklassespillere. Vi må hente inn spillere som kan forbedre oss. Det blir nøkkelen for oss i sommer. Vi må få tak i sultne og taktisk intelligente spillere. Vi er sultne på suksess, og må forsøke å bli enda bedre neste sesong.

- Det er klart at du føler press når du er med i tittekampen. Men vi har vist at vi kan håndtere presset ved å vinne 12 av 14 kamper. Vi spilte en uavgjort og tapte en kamp i innspurten, og disse to kampene skal vi lære av. Men vi vant 11 kamper på rad, noe som er en stor prestasjon. Vi spilte bra også da vi tapte mot Chelsea, og i kampen deretter viste vi at vi kunne bryte ned lag som ligger kompakt da vi scoret tre mål mot Crystal Palace. Dessverre slapp vi inn tre mål mot slutten.

- Jeg er stolt over å ha blitt kåret til «Årets manager» av mine managerkollegaer. Det er et stort kompliment når du får en slik utmerkelse gjennom en avstemning blant dine egne. Mitt ønske som manager er å hjelpe spillerne til å bli bedre. Jeg må ikke nødvendigvis være godt likt av spillerne, men jeg må vinne deres respekt. De må ha respekt for mitt arbeid, ellers vil ikke ting fungere.

- Som Premier League-manager kan du aldri slappe helt av. Du må forsøke å finne litt tid til å kople av, men du tenker jobb nesten hele døgnet. Det å være manager er helt annerledes enn å være spiller. Som spiller trenger du ikke å tenke fotball etter at du har forlatt treningsfeltet. Som manager må du komme på jobb tidlig, gjennomføre et stabsmøte, legge opp treningsøktene, snakke med spillerne, snakke med trenerne, og du må planlegge det som skal skje fremover. Ofte må du planlegge mange måneder fremover. Du må samarbeide med de ulike avdelingene, som speiderne og den medisinske staben. Du må også møte mediene og supporterne. Når du kommer hjem må du begynne å tenke på neste dag. Men jeg elsker hvert minutt av dette, og jeg håper å leve med dette presset i mange år fremover. Det er dette jeg har jobbet for hele mitt liv, å kunne ha dette presset.

- Jeg blir aldri så veldig revet med når vi vinner, og aldri for deprimert når vi taper. Du må tenke klart og holde fokus i denne jobben. Alle årene jeg har jobbet innen fotballen har gitt meg et godt grunnlag til å håndtere dette.