Skal score målene for England

Vi teller ned til VM i Brasil ved hver dag å presentere en spiller fra Liverpool som vil være involvert i sluttspillet i 2014. I dag – Daniel Sturridge, England (12).

Daniel Sturridge – Født: 01.09.1989 (24 år) – 11 landskamper / 4 mål

Tidligere sluttspill i EM/VM: Ingen

Kamper / mål i VM-kvalifisering 2014:  4 / 2

Draktnummer for England i VM 2014: 9

Englands kamper i Brasil 2014:
14.06. England v Italia (24.00)
19.06. England v Uruguay (21.00)
24.06. England v Costa Rica (18.00)
Dersom England går videre fra gruppespillet (gruppe D) vil de møte et lag fra gruppe C (Columbia, Elfenbenskysten, Hellas, Japan), hvor vinner møter toer i den andre gruppen.

Kommentar:
Daniel Sturridge er det naturlige spissvalget til Roy Hodgson før sluttspillet i Brasil, spesielt siden Wayne Rooney gjerne blir foretrukket i en noe dypere rolle med de tre løvene på brystet. De andre kandidatene til å spille lengst fremme er Danny Welbeck, og den kommende lagkameraten på Anfield Rickie Lambert.

En god sesong med Liverpool har understreket det, med 21 mål i Premier League, men Sturridge har først i det siste gjort hevd på en plass i startoppstillingen til England. Han startet bare tre kamper i kvalifiseringen og har altså ikke mer enn 11 A-kamper i skrivende stund.

Daniel ble tidlig regnet som et stort talent og har spilt kamper på alle alderstrinn for England fra U16 til U21, i tillegg til fem kamper for Storbritannia under OL i 2012. Manglende spilletid på førstelagene til Manchester City og Chelsea ga imidlertid få seniorlandskamper, før han nå har etablert et superpar sammen med Luis Suarez på Anfield den siste halvannen sesongen. Suarez er for øvrig en spiller England kan møte i gruppespillet mot Uruguay.

Dette er det første EM- eller VM-sluttspill for Daniel, og England kan bli avhengig av hans avslutteregenskaper dersom de skal lykkes i Brasil, slik som i den siste kampen på Wembley før avreise, mot Peru.

- Det var en god oppvarmingskamp for oss, forklarte Sturridge etter 3-0 mot Peru. – Vi arbeidet hardt og selv om de var vanskelig å bryte ned spilte vi en del bra fotball og fikk et godt resultat. Scoringen kom etter et kjapt kast fra Johnno (Glen Johnson). Det skjedde så fort at jeg ikke husker mye fra det, men ballen kom opp ved siden av meg og jeg bare smelte til. Vi tar det som en del av forberedelsene til hva som virkelig teller, åpningskampen mot Italia.