Skuffende møter mot de blå

På et tidspunkt i 2009 hvor Liverpool jaktet ligagull og heder i Champions League, ble Everton deres bane i FA-Cupens 4.runde.

Liverpool hadde nylig spilt 1-1 hjemme mot Everton i en sesong hvor man hang bra med i Premier League, og hvor en meget sterk vårsesong til slutt ga 86 poeng og en fin 2.plass under Rafa Benitez. Man var videre i Champions League, hvor Chelsea til slutt ble for sterke etter to dramatiske kamper i kvartfinalen.

Kanskje var ikke fokus hundre prosent på FA-Cupen av den grunn, men hva som tegnet til å bli et klassisk cupoppgjør mellom naboene på Merseyside i 4.runde tok i hvert fall aldri helt av.

På Anfield headet Joleon Lescott gjestene i ledelsen, mens Liverpool utlignet gjennom Steven Gerrard etter pause som følge av flott forarbeid av Fernando Torres. I en nokså svak periode for Liverpool var det imidlertid en nokså kjedelig forestilling.

Liverpool (med børspoeng fra liverpool.no i parantes): Reina (6), Arbeloa (6), Carragher (7), Skrtel (7), Dossena (6), Mascherano (7), Alonso (7), Babel (4) (Riera 75 min), Gerrard (7 LB), Kuyt (5), Torres (6)
Mål: 0-1 Lescott (27), 1-1 Gerrard (54)

I returen fikk Liverpool Steven Gerrard skadet etter et kvarter, men en hamstringstrekk, mens Lucas ble utvist for to gule kort etter 76 minutter. Til da hadde det vært lite med sjanser og det virket som at de røde i det minste skulle ro det i land til straffespark-konkurranse, inntil det stod 118 minutter på stadionuret. Da slengte innbytter Dan Gosling i vei et skudd for Everton, som forandret retning og utmanøvrerte Pepe Reina.

Liverpool: Reina (7 LB), Arbeloa (5), Carragher (7), Skrtel (6), Dossena (5), Lucas (4), Alonso (6), Riera (6) (Mascherano 80), Gerrard (Benayoun 16 min (5)), Kuyt (5), Torres (4) (Babel 102 min)
Mål: 0-1 Lescott (27), 1-1 Gerrard (54)




 I morgen: Triumf mot rivalene fra Manchester.