Smith tatt ut i Australias landslagstropp

Brad Smith er tatt ut i Australias landslagstropp til privatlandskampene mot Belgia og Saudi Arabia. Dette er trolig et fremstøt fra Australias side for å få Smith til å velge Australia foran England.

Den 20 år gamle Liverpool-backen ble født i Australia av britiske foreldre, og flyttet til England når han var 14 år gammel. Han har representert England både på U17, U19 og U20-nivå.

At han nå er tatt ut i den australske A-landslagstroppen må derfor anses som ren politikk fra Australias side, i et forsøk på å få venstrebacken til å velge dem foran England senere i karrieren.

- Brad er en spiller vi har fulgt siden jeg fikk jobben. Han spiller i en posisjon hvor vi er litt tynt besatt. Han spiller vensterback og på venstrekanten, og han er rask, forklarer Australias landslagssjef Ange Postecoglou til Reuters.

- Brad spilte for England U20 for et par måneder siden, men han er veldig oppsatt på å spille for Australia, og etter å ha hatt en prat med ham er vi alle ivrige etter å få han til å spille i grønt og gult, så vi vil gi ham en mulighet, legger Postecoglou til.

Kampene som Smith er uttatt til er privatlandskampene mot Belgia den 4.september i Liege og mot Saudi Arabia i London fire dager senere.