Søknad om Anfield-utvidelse levert

Liverpool FC bekrefter i kveld at de har ferdigstilt og levert byggesøknaden for å utvide Anfield i løpet av de neste årene.

Klubben har mottatt «overveldende støtte fra lokale innbyggere, bedrifter og supportere» i forslagene de har kommet frem til, og den detaljerte søknaden ble i dag innlevert til Liverpool City Council.

Det forventes at den blir vurdert senere i år, skriver Liverpool FC på sin nettside.

Se bildene: Offisielle tegninger av nye Main Stand

Forslagene inneholder som kjent en utvidelse av Main Stand, hovedtribunen bak innbytterbenkene, på 8.500 sitteplasser i første omgang, noe som gjør at det blir plass til 21.000 på den ene langsiden – og en total Anfield-kapasitet på 54.000.

Arbeidet med hovedtribunen skal etter planen starte tidlig neste år og være klar til 2016/2017-sesongen. Det inkluderer samtidig en renovering av utsiden til Main Stand.

Les også: – Utvidet Anfield vil bli spektakulært

Senere skal Anfield Road End, tribunen på motsatt side av The Kop, utvides med 4.800 plasser. Det betyr at Anfield, etter en eventuell utbygging, vil romme 58.800 tilskuere.

Klubben har ansatt Tom Doyle, en erfaren prosjektleder som jobbet blant annet med London-OL for to år siden og SSE Hydro Arena i Glasgow, til å lede arbeidet.