Sølvtøy er årets målsetning

Brendan Rodgers sier at årets målsetning er å vinne et trofé. Henter inspirasjon fra Manchester United på 90-tallet, og tror ikke det er press på hans lag etter fjorårssesongen.

Det er noen måneder siden Liverpool kom nærmere ligatittel nummer 19 enn noen gang. Liverpoolamanageren sier sølvtøy er årets målsetning, og håper at laget vil være sultent etter fjorårssesongen.

 

- Det er det som driver deg. En husker Chelsea-kampen. Det var kampen. Uavgjort mot Palace ville ha vært nok ellers, sier Rodgers når han ser tilbake på 2013/14.

 

- Vi har spillere som har hatt skuffelser i sine karrierer og reist seg igjen. For meg var det egentlig ingen «hangover». Jeg var bare så stolt over hvordan hele klubben kom sammen forrige sesong. Supporterne snakket om å få dem til å drømme, og det er ingen negativitet i det fra meg, sier Rodgers til The Times.

 

- Vi kom så nære, men det er bare starten for oss. Jeg er kjempesulten på å suksess og å bli mester, og på kort tid har vi vist at vi har det som skal til for å bli det. Vi har forsterket laget og stallen, og vi går inn mot den nye sesongen med enda mer tro, og med en gruppe unge spillere som er sultne.

 

- Dersom du ser på historien til vinnerlag, så har de alltid vært nære. Se på United-laget som vant i 1993. De kom nære i 1992 da de kom bak Leeds. De kom tilbake sesongen etter og vant ligaen. Det satte opp en ny æra med triumfer for dem.

 

- De vant Champions League i 1999 etter å ha kommet nær to år tidligere. Jeg tror det er en del av progressen med å vinne. Det å kunne tape og svare. Med dette laget og denne gruppen har det gjort oss mer sterkere og mer sammensveiset. Vi vil ha mer suksess i fremtiden.

 

Nordiren sier at sølvtøy er målsetningen i år.

 

- Jeg ønsker et trofé i år. Mitt eneste mål for de første tre årene var å få oss tilbake i Champions League, fordi jeg visste hva det betydde for supporterne, hele byen, taxisjåførene, folkene, bedriftene og så videre. Motivasjonen i den perioden var å få oss tilbake. Nå ønsker jeg at klubben skal vinne store troféer igjen. Det er det jeg har sagt til spillerne. Forventningene denne sesongen er videre forbedring. Vi ønsker å vinne.

 

Rodgers føler ikke noe ekstra press.

 

- Jeg tror ikke det legger presset på oss. Forventningene er at vi gjør så godt vi kan. Vi var foran skjema i fjor. Jeg tror det skikkelig spenning, og ikke press fra i fjor. Vi vet at vi kan gjøre det nå, med selvtilliten vi tar med oss fra forrige sesong. Jeg gleder meg skikkelig til i år. Vi har fått inn sultne spillere, og forhåpentligvis kan vi ta steget.

 

- Jeg føler ikke noe mer eller mindre press på å komme blant de fire beste. Det er der spillerne må være, og hvor jeg ønsker å være som er fokuset vårt. Vårt første mål er å sikre en plass blant de fire beste, og deretter sikte høyere. Det hvar slik vi gjorde det i fjor. Et annet år, dersom ett poeng mot Palace hadde sikret Champions League, så ville vi slått hjul. Det var en utrolig sesong, og det har gitt oss troen til å bygge videre. Det er målet. Champions League, og så, når du får det, sikte høyere.