Spanjoler med lite spilletid

Luis Alberto og Iago Aspas har fått lite spilletid for Liverpool i sin første sesong i klubben. Brendan Rodgers sier han vil vurdere situasjonen til de to spanjolene i sommer.

Luis Alberto har hatt et vanskelig første år i Liverpool, men manager Rodgers slår fast at midtbanespilleren ble hentet fra Sevilla for £6M med tanke på fremtiden. Spanjolen har så langt spilt 12 kamper for Liverpool, men har fortsatt tilgode å starte en kamp i Premier League. Sist han var involvert var et innhopp fra benken mot Everton i januar. Han har ikke vært med i kamptroppen i Liverpools åtte siste kamper.

- Dette har trolig vært en vanskelig sesong for Luis, for han har ikke fått mange sjanser til å vise seg frem. Men han må bare fortsette å jobbe. Han er fortsatt en veldig ung spiller. Han besitter kvaliteter. At han ikke får spille viser bare nivået vi befinner oss på nå, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Luis ble kjøpt med tanke på fremtiden. Det var tanken. Han er en ung spiller som har kommet inn og fått oppleve livet i en stor klubb, og han har bidratt. Han vil være sammen med førstelagstroppen resten av sesongen, og så vil vi ta en ny vurdering av utviklingen hans i sommer.

- Jeg vurderer treningene hver dag. Luis jobber hardt, men det har også vært andre unge spillere som har kommet inn og gjort seg bemerket, som Joao Carlos Teixeira, som har vært eksepsjonelt god. Jeg vurderer hele tiden dynamikken i troppen, og den endrer seg fra uke til uke, avhengig av hvilken kamp vi skal spille.

Luis Alberto er ikke den eneste spanjolen i Liverpool som har slitt med å få spilletid denne sesongen. Iago Aspas, som kom fra Celta Vigo for £7.7M i juli, har ikke startet en ligakamp siden første nyttårsdag.

- Jeg føler virkelig med Iago. Det har vært veldig vanskelig for ham. Vi har en spiss i verdensklasse i Luis Suarez, som han konkurrerer med, og så har vi også Daniel Sturridge som har gjort det eksepsjonelt bra. Daniel har potensiale til å bli en verdensklassespiller, noe jeg er sikker på at vi får se i sesongene som kommer.

- Men Iago har jobbet hardt på trening hver eneste dag. Han har aldri gitt opp kampen. Han får kanskje bare korte innhopp, men han har bidratt for laget. Jeg har enorm respekt for Iago, og hans profesjonelle innstilling. Han fortsetter å jobbe. Han har en flott karakterstyrke og gode holdninger. Vi vil vurdere hans situasjon når sommeren kommer.