Spansk duo åpnet EM-kvalik med uavgjort

Pedro Chirivella (bildet) og Sergi Canos spilte begge fra start da Spania U17 åpnet EM-kvalifiseringens Eliterunde med 1-1 mot Russland U17. Tap og rødt kort for Corey Whelan.

Spania åpnet Eliterunden i EM-kvalifiseringen for U17-landslag med 1-1 mot vertsnasjonen Russland på Rubin stadion i Kazan. Pedro Chirivella var spanjolenes kaptein, og ble byttet ut i det 71. minutt. Sergio Canos ble tatt av banen i det 59. minutt. Antonio sendte Spania i føringen like før sidebyttet, mens Kipiani utlignet i det 50. minutt. I den andre kampen i gruppen tapte Wales U17, uten skadede Harry Wilson, 0-1 mot Sveits U17. Wales er Spanias neste motstander på fredag.

Irland U17 tapte 1-2 mot vertsnasjonen Serbia U17 i sin første kamp i Eliterunden. Corey Whelan spilte hele oppgjøret, men fikk direkte rødt kort etter kampslutt for å ha protestert mot straffesparket Serbia scoret vinnermålet fra på overtid i 2.omgang. Forsvarsspilleren må dermed stå over i hvert fall neste kamp mot Tyskland U17 på fredag. Conor Masterson, som Liverpool henter fra Lucan United, spilte samtlige minutter. Saponjic sendte vertene i ledelsen i det 7. minutt etter et frispark forårsaket av Whelan. Robbie Duggan utlignet for Irland i det 67. minutt. Jovic scoret seiersmålet for Serbia på straffe tre minutter på overtid. Irland fikk også Danny Kane utvist i det 75. minutt. I den andre kampen i gruppen vant Tyskland U17 hele 4-0 mot Georgia U17.

Gruppevinnerne går til EM-sluttspillet som arrangeres på Malta fra 9. til 21. mai.