Spillerbørs: Coutinho briljerte

De røde spilte en god kamp mot Arsenal, men sløste med sjansene. Philippe Coutinho, som scoret Liverpools første, og Lazar Markovic imponerte oss i dag.

Brad Jones 6: Sisteskansen kunne med hell stoppet begge baklengsmålene, men det var samtidig ikke noen tabber. Jones viste tidlig prov på trygghet da han gikk ut og holdt ballen fast på et innlegg imot, og han var hele tiden ivrig på å sette i gang spillet hurtig. Strålende med da Olivier Giroud kom igjennom før pause.

Kolo Touré 5: En kamp uten å imponere spesielt mange. Vartet opp med en dristig klarering til Alexis Sánchez i første omgang, men hadde en strålende takling kort tid senere. Noen klønete involveringer med ballen, og han mister den veldig lett ved noen anledninger. Ble tatt av da Liverpool satset fremover mot slutten.

Martin Skrtel 6: Reddet det ene poenget på overtid, men det er ingen tvil om at slovaken burde gjort det bedre ved både 1-1- og 1-2-scoringen i ettermiddag. Han tapte duellen da Arsenal utliknet, og han lot Olivier Giroud stå helt alene og sette inn borteledelsen etter pause. Ripene overskygger en ellers bra opptreden av Skrtel, som heller ikke var redd for å holde pasningsspillet i gang under hardt press.

Mamadou Sakho 6: Franskmannen setter tidlig standarden i forsvaret, han våger hele tiden å spille kort istedenfor å slå langt, og han er veldig god med ballen. Sakho var aggressiv og brøt ofte foran motspillerne, men han var litt veik i noen hodedueller. Alt i alt en god kamp.

Lucas Leiva 6: Ankeret fra Brasil kom på etterskudd i noen dueller, men gjorde sakene sine veldig bra som ballfordeler sentralt på midten, og han holdt flyten i gang. Slurvet noe mer i andre omgang. Lucas var også svært nær nettkjenning kvarteret før slutt, men traff ikke målet.

Lazar Markovic 7: Nok en flott kamp av den unge serberen. Han var svært god med ballen i beina, alltid interessert i å angripe, særlig før pause, hadde noen lekre gjennomspill og var nær scoring. Burde riktignok skutt bedre på muligheten seks minutter før pause. Litt mindre mer i spillet etter pause – og byttet ut i det 74. minutt.

Jordan Henderson 6: Ikke helt komfortabel som vingback, men gjorde sine oppgaver helt greit. Stod riktignok litt feil enkelte ganger, men jobbet nok til å dekke rom bakover og å bli med oppover. Åpnet kampen med et par feilpasninger, noe som førte til noen småfeige valg med ballen, men Henderson ga lagkameratene alltid et pasningsalternativ med løpene sine.

Steven Gerrard 6: En kamp på det jevne av kapteinen. Han stod ganske bra plassert i gjenvinningsfasen og traff med noen gode gjennomspill, og han hadde en brukbar avslutning i andre omgang, men scouseren fulgte overhodet ikke med Arsenals spiss da gjestene tok ledelsen. Gerrards klassiske langpasninger var for upresise, og dødballene var heller ingenting å skryte av.

Philippe Coutinho 8: Liverpools beste. Brassen hadde på danseskoene fra start og fremstod til tider som en kunstner med ballen. Han koste seg under press, fant ofte plass i mellomrommet og fintene satt som de skulle. Ble stadig klippet ned og fikk mange frispark. Coutinho kom til en rekke skuddmuligheter, og han scoret ledermålet, men derfra og ut var dessverre ikke avslutningene gode nok.

Adam Lallana 6: Det var to nokså forskjellige omganger av Lallana i dag. Han presset som en galeislave, viste en enorm løpsvilje med og uten ballen, og han stresset Arsenal-spillerne ofte. Men engelskmannen ble tidvis veldig usynlig, spesielt etter sidebyttet. Litt frempå mot slutten igjen, men den siste pasningen stemte ikke.

Raheem Sterling 7: Arsène Wenger la ikke skjul på at spillerne hans var veldig forberedt på Liverpool-angriperen, men det hindret ham ikke i å skremme forsvarerne – selv om han ikke alltid hadde ballen i beina. Det ga rom til lagkompisene fremover. 20-åringen skapte sjanser og var involvert i veldig mange angrep, men lite stemte i de avgjørende øyeblikkene i dag, og han ble noen ganger litt for egoistisk.

Fabio Borini –: Manageren ristet oppgitt på hodet etter å ha gitt spissen en mulighet mot slutten. Borini rakk å komme nær en nettkjenning, pådra seg to gule kort og ta en rask dusj i løpet av kampens 20 siste minutter. Italieneren fikk sin eneste mulighet med fire minutter igjen av ordinær tid, og avslutningen med pannebrasken var hard, men Arsenal-keeperen reddet.

Rickie Lambert –: Kom inn etter 80 minutter. Gjorde ikke altfor mye ut av seg.