Spilte med skader

Martin Skrtel forteller at han spilte sesongens siste kamper selv om han slet med flere ulike skader. Derfor er han ikke involvert når Slovakia spiller privatlandskamp mot Russland i ettermiddag.

Skrtel befinner seg for øyeblikket i Miami på ferie, der han slapper av sammen med familien. Når ferieoppholdet i USA er over vil han reise hjem til Slovakia for å pleie skadene.

- Jeg skal gjennom flere tester og rehabilitering i Slovakia. Jeg spilte med skader de siste ukene av sesongen. Både en håndskade og en lyskeskade som jeg fikk i kampen mot Manchester City. De siste ukene av sesongen ble virkelig en utfordring på grunn av skadene. Jeg må derfor bruke de første ukene av ferien til å få orden på helsen, melder midtstopperen på sin offisielle nettside.

- Nå skal jeg ta fullstendig pause fra fotballen en stund, for å samle overskudd både fysisk og mentalt.

- Jeg klarte å fullføre sesongen ved hjelp av injeksjoner og smertestillende tabletter. Jeg fikk ikke trent skikkelig, men var i stand til å spille kampene.

- Derfor konkluderte vi også med at det var best om jeg ikke spilte privatlandskamper etter sesongslutt. Jeg ønsket ikke å risikere unødige komplikasjoner.

- Jeg har lagt bak meg en positiv sesong, selv om det var en stor skuffelse at vi ikke klarte å vinne ligaen. Men vi må innse at sesongen har vært en suksess, ettersom vi er tilbake i Champions League.

- Jeg tror kampen mot Manchester United på Anfield ble et vannskille for meg denne sesongen. Da ble jeg kåret til banens beste, og etter det var jeg fast inventar på laget og startet 39 kamper. Bare keeper Simon Mignolet startet flere. Jeg scoret sju mål, som var flest av forsvarsspillerne i ligaen.

- Stemningen i Liverpool-troppen har vært meget god, og jeg mener dette er det beste året jeg har hatt i Liverpool. Alle er lei seg for at vi ikke vant tittelen, men til syvende og sist må vi fryde oss over en virkelig flott sesong. Vi tok en kamp om gangen, noe jeg tror var riktig strategi for ikke å legge press på oss selv. Vi begynte vel å tro på at tittelen var mulig etter seieren over West Ham.

Skrtel ser ingen grunn til å flytte på seg nå.

- Jeg har kontrakt med Liverpool, og nå ser jeg fram til å spille i Champions League, som er den beste turneringen i verden. Alle ønsker å spille i den turneringen, og jeg fikk en smak på atmosfæren i Champions League-kamper i løpet av mine første år i Liverpool.

- Nå håper jeg at jeg holder meg skadefri neste sesong, og beholder plassen min på laget. Konkurransen om plassene er hard, men jeg vil gjøre alt jeg kan for å beholde plassen min.

- Jeg ønsker å takke alle min fans, som har støttet meg gjennom sesongen. Det er en støtte jeg setter pris på.