Sterling aktuell for U21-EM

Raheem Sterling kan bli med England U21 til EM-sluttspillet til sommeren. Englands landslagssjef Roy Hodgson vil la U21-landslagssjef Gareth Southgate velge fritt blant aktuelle U21-spillere.

Raheem Sterling kan gå mot en hektisk sommer med spill for England U21. EM-sluttspillet for U21-landslag arrangeres i Tsjekkia i perioden 17. juni til 30. juni. England møter Portugal, Italia og Sverige i gruppespillet.

Roy Hodgson vil ikke stå i veien om Gareth Southgate ønsker å ta ut blant andre Sterling. Av spillere på A-landslaget er Sterling, Ross Barkley, Jack Wilshere, luke Shaw, Alex Oxlade-Chamberlain, Phil Jones, John Stones og Calum Chambers aktuelle for turneringen.

Roy Hodgson har ingen betenkeligheter om å utelate disse spillerne fra A-landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampen mot Slovenia og privatlandskampen mot Irland i juni dersom Southgate tar ut spillerne til U21-EM.

- Min linje er veldig enkel. Jeg tar ut troppen til Slovenia-kampen etter at Gareth Southgate har tatt ut sin tropp, uttaler Roy Hodgson ifølge skypsorts.com.

- Han kan ta med hvem som helst av U21-spillerne som er tilgjengelige, og jeg vil ta med resten. Han er ikke under press fra meg ettersom vi har mange spillere. Vi kan tåle fire eller fem fravær. Mesterskapet er viktig. Dersom de blir tilgjengelige for meg, så er det fint. Om han vil ta med alle spillerne, så er det opp til ham.

- Dersom Gareth tror den beste måten å vinne turneringen på er å utelate mange av spillerne han har jobbet med og heller ta spillere fra vårt lag, så er det greit for meg.

- Samarbeidet med klubbene når det gjelder uttak av spillere er alltid viktig. FIFAs regler gir oss rett til å velge de spillerne vi ønsker. Om klubbene er fornøyd med at vi tar dem ut, er en annen sak. Det er heldigvis ikke mitt valg.