Sterling fortsatt aktuell for åpningskamp

Raheem Sterling fikk rødt kort mot Ecuador og soner i generalprøven mot Honduras, men Roy Hodgson sier at det ikke svekker hans sjanser til å spille åpningskampen mot Italia. Fortsatt håp for Flanagan.

Roy Hodgson bekrefter at det var meningen at Raheem Sterling skulle spille fra start mot Honduras på lørdag kveld, i en lagoppstilling en forventer vil være nær den som England benytter i åpningskampen mot Italia i VM. Liverpools 19-åring kan imidlertid fortsatt bli et startvalg mot italienerne.

- Sterling, hvis du du ham på trening vil du ha sett noen fremragende øyeblikk fra ham, sa Hodgson på en pressekonferanse fredag. – Hans reaksjon etter det røde kortet har vært utmerket. Han har til tider vært ustoppelig på trening og vil ikke miste noe kampform.

- Dilemmaet jeg har er at jeg har mer enn 11 som er kapable til å spille mot Italia. Jeg må ikke se ham prestere i kamp for å vite at han er i stand til å prestere mot Italia, hvis jeg velger å ta ham ut. Han var ment å starte mot Honduras. Da han ble utvist påvirket det mine planer, men det påvirker ikke hans muligheter i turneringen.

- Han er en type som ikke gir seg, fortsetter Steven Gerrard om sin lagkamerat Raheem. – Han var den beste spilleren på trening rett etter utvisningen. Jeg snakket med ham i garderoben og sa at det var viktig at han viste seg fram med tanke på Italia, og han har gjort det.

England vil gi Alex Oxlade-Chamberlain alle sjanser til å bli friskmeldt av sin kneskade. Arsenal-spilleren vil bli med troppen til Brasil og kan bli blant de 23 selv om han ikke blir klar til første kamp. Jon Flanagan og John Stones vil ikke være med troppen til neste uke, men Roy Hodgson bekrefter at en av den trolig vil bli hentet inn som erstatter for Oxlade-Chamberlain dersom sistnevnte ikke blir vurdert klar for spill.