Sterling jubilerer mot Manchester United

Raheem Sterling spiller etter alt å dømme sin 100. kamp for Liverpool i dag.

Det har bare endt 0–0 én gang mellom lagene i løpet av de 44 møtene i Premier League-sammenheng. Det skjedde på Anfield for ni år siden. Sist det endte uten scoringer i en ligakamp mellom United og Liverpool på Old Trafford, var i oktober 1991.

Kun én gang på de 17 siste kampene har det endt uavgjort, noe som skjedde da det ble 1–1 på Anfield for tre år siden. På Old Trafford har det blitt delt ut tre poeng til et av lagene hver eneste gang siden mars 2000. United står med ni seiere i Salford over den perioden, mens Liverpool har fem.

Merseyside-laget har vunnet 13 av totalt 44 kamper mot United i Premier League-historien. «Djevlene» har vunnet hele 23 ganger over de helrøde.

Dagens vertskap klarte ikke å score i noen av ligamøtene mellom lagene i forrige sesong. Sist Liverpool holdt nullen i tre strake seriekamper mot United, var tilbake i desember 1979.

Liverpool er også ute etter sin andre strake Old Trafford-seier for første gang siden de klarte det i januar 2002. Det  er nesten 43 år siden Liverpool scoret mer enn én gang i to bortekamper mot United på rad.

Steven Gerrard, med totalt ni mål, er tidenes mestscorende Liverpool-spiller mot United. Åtte av fulltrefferne hans er i ligasammenheng, noe som er like mange som Dick Forshaw klarte, og dersom han scorer i dag, blir kapteinen alene på topp med antall ligamål mot erkerivalen.

Syv Liverpool-spillere har klart å score hat-trick mot Manchester United, men det er bare to menn som har klart det i løpet av de 76 siste årene: Peter Beardsley gjorde det i 1990, mens Dirk Kuyt ble matchvinneren med tre nettkjenninger i 2011. Sist en Liverpool-spiller satte inn et hat-trick på Old Trafford, var da Fred Howe klarte det i november 1936. Det er litt over 78 år siden.

Den samme dagen, da gjestene fra Anfield vant hele 5–2, er også Liverpools største seier på Uniteds hjemmebane, tett etterfulgt av den populære kampen i 2009, som endte med 4–1 til det tilreisende laget. Fernando Torres, Gerrard, Fábio Aurélio og Andrea Dossena nettet for Liverpool, mens Cristiano Ronaldo scoret Uniteds mål.

Liverpool har vunnet 16 av 81 kamper på Old Trafford i løpet av 118 år. De har vunnet 5 av de 14 siste besøkene. De 7 siste ligakampene mellom lagene på Old Trafford har produsert 25 scoringer.

Det er blitt delt ut seks røde kort til Liverpool-spillere mot United i Premier League-sammenheng: Michael Owen, Danny Murphy, Sami Hyypiä, Javier Mascherano (to ganger) og Jonjo Shelvey.

Gerrard har scoret fem mål på sine seks siste ligabesøk på Old Trafford. Fire av målene har kommet fra straffemerket. Hjemme og borte står kapteinen med seks nettkjenninger på sine åtte siste i ligaen mot United, og totalt har han ni mål på 33 kamper.

Hans neste bortemål vil bli den 50. scoringen på fremmed gress i Premier League. Kun én annen spiller, Owen med 55 mål, har klart det for Liverpool tidligere.

Mario Balotelli scoret to ganger på Old Trafford for Manchester City da de lyseblå vant 6–1 i byderbyet for tre år siden. Den italienske spissen venter fortsatt på sitt første ligamål for Liverpool.

I morgen feirer Martin Skrtel 30-årsdagen sin. Han krysser fingrene for at han ikke pådrar seg et gult kort på Old Trafford i ettermiddag, for han er ett kort unna å nå fem for sesongen, noe som betyr én kamps karantene.

Raheem Sterling, som fylte 20 år tidligere denne uka, kommer til å spille sin 100. kamp for Liverpool i dag. Til sammenlikning var Owen åtte dager yngre enn Sterling da den tidligere Liverpool-spissen nådde den samme milepælen i 1999.

Adam Lallana scoret på Old Trafford for Southampton i forrige sesong, i en kamp som endte 1–1. Rickie Lambert havnet i målprotokollen da han, i sin siste kamp for Southampton, nettet mot United på St. Mary’s i mai.

Liverpool har ikke avsluttet over United på tabellen to ganger på rad siden 1991.

Denne sesongen har Liverpool sluppet inn 19 ligamål, ett mer enn på samme tidspunkt i fjorårssesongen. De har scoret 19 ganger i serien så langt, noe som er like mange som på samme tidspunkt i Brendan Rodgers’ første sesong på Merseyside.

Liverpool kommer inn til denne kampen uten å ha tapt noen av sine tre siste ligakamper. Det har endt med syv poeng av ni mulige. I alle turneringer har de ikke tapt noen av sine fem siste kamper, og det er den beste rekken siden april.

United har ikke holdt nullen i noen av de tolv siste ligamøtene med Liverpool, hjemme og borte. Sist de gikk av banen uten å slippe inn mål mot rivalen, var i mars 2008.

Vertskapet har ledet til pause i 231 Premier League-kamper på Old Trafford, og ingen av de kampene har endt med tap. 218 av dem har resultert i tre poeng, mens 13 har endt uavgjort.

Wayne Rooney har scoret fire ganger mot Liverpool så langt i karrieren. Den engelske landslagsspissen har spilt mot Anfield-laget 22 ganger.

United har pådratt seg ni røde kort mot Liverpool i Premier League, noe som er mer enn mot noen andre lag.

Dimitar Berbatov scoret Uniteds forrige hat-trick i nordvestderbyet. Det skjedde da United vant 3–2 i september 2010.

Forrige sesongs møte, der Liverpool banket United med tre mål, var første gang i Premier League-historien at bortelaget hadde blitt tildelt mer enn ett straffespark på Old Trafford.

Uniteds tap for sine lyseblå naboer i november er deres eneste nederlag på de ti siste kampene. Syv av dem av endt med seier. Før dagens kamp står laget med fem strake seiere, og de har bare sluppet inn fem mål på syv kamper.

Tre United-spillere har blitt utvist denne sesongen: Tyler Blackett borte mot Leicester i september, Rooney hjemme mot West Ham, og Chris Smalling i Manchester-derbyet.

De har brukt hele 37 spillere i løpet av 15 kamper, der 31 av dem har fått spilletid i ligaen.

United har gått av banen uten mål i bare én av sine tolv siste Premier League-kamper.

Tre av deres seks første kamper denne sesongen endte med tap. De røk i sesongåpningen mot Swansea på hjemmebane, de tapte 3–5 for Leicester i september, og MK Dons slo dem 4–0 i ligacupen.

David de Gea reddet et straffespark mot Everton i oktober. United vant kampen 2–1.

Målscorere denne sesongen (ligamål i parentes):

Liverpool: Steven Gerrard 5 (3), Jordan Henderson 3 (2), Raheem Sterling 3 (3), Mario Balotelli 2 (0), Adam Lallana 2 (2), Rickie Lambert 2 (1), Emre Can 1 (1), Philippe Coutinho 1 (1), Glen Johnson 1 (1), Dejan Lovren 1 (0), Alberto Moreno 1 (1), Jordan Rossiter 1 (0), Daniel Sturridge 1 (1), Suso 1 (0), selvmål 3 (3).

United: Robin van Persie 6 (6), Wayne Rooney 5 (5), Juan Mata 4 (4), Ángel Di María 3 (3), Marouane Fellaini 2 (2), Ander Herrera 2 (2), Daley Blind 1 (1), Radamel Falcao 1 (1), Chris Smalling 1 (1), selvmål 1 (1).