Støtter forslaget om ligaspill for B-lag

Brendan Rodgers er positiv til fotballforbundets forslag om at Premier League-klubbenes B-lag skal få slippe til i The Football League.

Forslaget møter massiv motbør hos de fleste klubbene i The Football League, men Rodgers mener at dette er et steg i riktig retning.

- Dette er noe jeg mener skulle ha skjedd for mange år siden. Jeg er en stor tilhenger av et slikt forslag, uttalte Rodgers til Alan Brazil Sports Breakfast tidligere i dag.

- Jeg har jobbet med spillerutvikling i snart 15 år. Vi investerer masse penger i unge spillere i dette landet, og vi bruker masse penger på trenere og treningsfasliteter. Vi snakker over £300M årlig på trening av unge spillere, for at disse skal slå igjennom, men når vi ser på tallene er det bare 30% av de unge spillerne som får mulighet til å spille i den mest konkurransedyktige ligaen i verden.

- Vi må finne en måte å gi dem muligheten på. Uansett hva vi gjør med terminlisten i U21-ligaen, så vil det ikke gi den konkurransementaliteten som kreves for at du som manager skikkelig kan vurdere en ung spiller.

- Folk vil snakke om spillets tradisjoner her til lands, men en av de tingene som er mest konstant er forandring, og du må se på måter som vi kan bli bedre på, og gi unge spillere en sjanse.

- Jeg tror B-lag i ligaspill, uavhengig av format, er noe som er veldig viktig for å gi unge spillere førstelagsfotball.

- Vi må skape et miljø dere våre unge spillere har noe de virkelig kan strekke seg etter. De må se at de har en belønning å kjempe for. Slik situasjonen er her til lands nå virker det som vi betaler unge spillere for å mislykkes.

- Det er åpenbart at det ikke er mange nok som kommer seg opp på førstelagsnivå. Og det handler ikke om mangel på talent. Jeg har jobbet med europeiske og britiske spillere hele livet, og britiske spillere er like gode teknisk som spillere andre steder på kloden. Det vi må gjøre er å gi dem muligheter og håp om at de skal få sjansen. Jeg tror B-lag vil gi dem denne muligheten.