Sturridge-mål i England-tap

England åpnet VM med 1-2-tap mot Italia. Daniel Sturridge utlignet for England, før han måtte ut med lårhøne kvarter før slutt. Gerrard, Johnson og Sterling spilte 90 minutter.

Steven Gerrard, Glen Johnson, Daniel Sturridge, Jordan Henderson og Raheem Sterling var alle med i startoppstillingen for England mot Italia i jungelkampen i Manaus. Sterling begynte i en rolle bak Sturridge, og så ut til å ha sendt England i føringen på en flott avslutning fra distanse. Skuddet gikk imidlertid i nettveggen på utsiden av mål.

Italia tok ledelsen i det 35. minutt. Fra en kort corner hoppet Andrea Pirlo over ballen. Claudio Marchisio avsluttet fra distanse med et lavt skudd som føk inn i nettmaskene ved bortre stolpe. England svarte omtrent umiddelbart. På en kontring sendte Sterling ballen nydelig gjennom til Wayne Rooney. Manchester United-spilleren la inn i feltet. Der kom Sturridge på løp. Liverpool-spissen bredsidet ballen i mål fra kort hold.

Italia avsluttet 1.omgang med et skudd i stolpen og et forsøk som ble klarert med hodet på streken av Phil Jagielka.

Like etter sidebytte fikk Daniel Sturridge en avslutning reddet av keeper. Mario Balotelli sendte Italia foran i det 50. minutt på heading i duell med Gary Cahill. Scoringen skulle vise seg å bli seiersmålet. Gerrard så ut til å bli snytt for straffespark da han ble hindret av tidligere Liverpool-spiller Gabriel Paletta.

Sterling ble flyttet ut på høyre da Danny Welbeck ble byttet ut halvtime før slutt. Jordan Henderson spilte de første 73 minuttene.

Det ble etter hvert flere slitne ben i høy luftfuktighet og på et dårlig underlag. Gerrard så ut til å ha litt problemer det siste kvarteret. Daniel Sturridge pådro seg en lårhøne og gikk av banen i det 80. minutt.

Sterling fikk gult kort to minutter på overtid da han jobbet hardt tilbake for å stoppe en kontring. Andrea Pirlo skjøt i tverrligger i det 94. minutt.

Rickie Lambert var ubenyttet reserve.

England møter Uruguay i neste kamp på torsdag. Begge lag står uten poeng og bør vinne for å holde liv i håpet om avansement.