Sturridge var aldri aktuell for Everton-kampen

Brendan Rodgers avslører at han visste så tidlig som torsdag at Daniel Sturridge ikke ville være i stand til å spille mot Everton.

Sturridge vil nå testes før Liverpool-troppen setter seg på flyet til Basel, for å finne ut om det er noe poeng å ta med spissen i troppen til Champions League-kampen i Sveits. En avgjørelse angående dette vil bli tatt i dag.

- Daniel var egentlig aldri aktuell for Everton-kampen. Vi måtte se om han kunne trene på fredag, men jeg fikk beskjed torsdag kveld om at han ville få problemer, så han var egentlig aldri i nærheten av å spille derbyet, forteller Rodgers til Liverpool Echo.

- Vi vil sjekke hvordan han føler seg før Basel-kampen. Han var ikke så langt unna å bli erklært skadefri til Everton-kampen, men han var helt klart ikke i god nok forfatning til å sitte på benken.

Echo tror at det er mer realistisk at Sturridge vil være tilbake til helgens kamp mot West Bromwich enn at han vil bli involvert mot Basel.

- Daniels fart ville ha hjulpet oss mot Everton. Spesielt på det tidspunktet hvor vi ledet 1-0, og Everton måtte angripe oss. Da ville det ha vært til hjelp med mer hurtighet i midten.

- Daniel er helt klart en topp spiller, uansett når i kampen han kommer inn. Han er ikke langt unna en retur. Vi ønsker å score mål, og jeg tror vi vil bli bedre og bedre til det utover i sesongen.

- Mot Everton tok vi et steg mot det vi har jobbet for. Det var en utmerket forestilling mot et veldig godt lag. Vi var åpenbart det beste laget.

- Når vi kan sette inn Daniel igjen, som har mye å si for vårt spill, vil vi bare bli bedre utover sesongen. Joe Allen får ikke mye omtale, men han er også en viktig spiller for oss, og det er også Emre Can.

Rodgers innrømmer at Phil Jagielkas utligningsmål på lørdag var tungt å svelge.

- Det er slikt som skjer i fotball. Vi forsvarte oss bra i kampen, og hadde egentlig aldri noen problemer. Et skudd ut av ingenting kostet oss tre poeng.

- Hadde vi tatt bort de siste 90 sekundene av kampen ville vi ha snakket om en utmerket kamp av oss, hvor vi spilte med høy intensitet og målrettet spill, godt press, godt pasningsspill og gode kontringer. Vi skal ikke la et treff du bare får en gang i livet overskygge det.

Rodgers bekrefter ellers til Echo at han vil undersøke hvorfor Mamadou Sakho forlot stadion før kampstart på lørdag, etter at franskmannen ble informert om at han ikke var i kamptroppen.

- Mamadou kom bare ikke med i troppen. Det var selvsagt flere spillere som ikke kom med, og han var en av disse. Jeg vil finne ut hvorfor han forlot stadion. Han kan ha begrunnelse for det.