Suárez bet igjen da Uruguay vant

En sen nettkjenning sørget for vill jubel i den søramerikanske leiren, men Luis Suárez vakte oppsikt da han nok en gang satte tennene i en motspiller.

Liverpool-stjernen, som virket frustrert i jakten på en scoring, bet Juventus-spiller Giorgio Chiellini i skulderen i kampens siste kvarter.

– Det er nesten som om man ikke tror på det, sier Premier League-kommentator Kasper Wikestad til TV 2 etter kampen.

Chiellini slo umiddelbart tilbake mot Suárez, som ble liggende og holde seg til munnen. Italienerne sørget for å gjøre kamplederen oppmerksom på hendelsen, og Chiellini viste frem det ferske bitemerket i huden, men målmaskinen slapp unna dommerens vrede.

– Suárez visste veldig godt at han gjorde noe han ikke burde ha gjort, sier Chiellini, ifølge Ben Smith i BBC.

– Rystet

Fotballekspert og kommentator Morten Langli sier i TV 2-studioet etter kampen at han er «rett og slett rystet» over handlingen.

– Jeg har forsvart ham og sett at han har forbedret seg i Premier League. Etter du har gjort noe feil, så forbedrer du deg. Men nå gjør han dette igjen – på den største scenen med over 30 kameraer rettet mot seg i en avgjørende VM-kamp. Jeg er totalt rystet og nesten målløs, fortalte han.

Like etterpå stanget likevel Uruguay-forsvarer Diego Godín de hvitkledde fra Sør-Amerika i ledelsen etter et hjørnespark, noe som ble kampens første og eneste scoring på Arena das Dunas i Natal.

Avansement

Det betyr at Uruguay går videre fra gruppe D sammen med overraskelseslaget Costa Rica, mens Italia og England er ute av turneringen.

Costa Rica spilte samtidig 0–0 mot Roy Hodgsons mannskap i Belo Horizonte – i det som var britenes siste kamp i verdensmesterskapet denne sommeren. Oppgjøret var betydningsløst for England, som allerede var ute før avspark.

Hodgson startet med Daniel Sturridge, som var den eneste røde da kampen ble sparket i gang på Estádio Mineirão, mens Raheem Sterling og Steven Gerrard ble byttet inn på laget etter pause.

Les også: Føler seg dårlig behandlet av engelsk presse

Sebastián Coates (Uruguay), Jordan Henderson, Rickie Lambert og Glen Johnson (alle England) satt på benken i ettermiddagens VM-kamper.

VM – GRUPPE D:
1. Costa Rica (7 poeng)
2. Uruguay (6 poeng)
3. Italia (3 poeng)
4. England (1 poeng)

14. juni: Uruguay–Costa Rica 1–3
15. juni: England–Italia 1–2

19. juni: Uruguay–England 2–1
20. juni: Italia–Costa Rica 0–1

24. juni: Italia–Uruguay 0–1
24. juni: Costa Rica–England 0–0