Suarez operert for skadet menisk også i 2006

Luis Suarez ble operert for en meniskskade også i 2006. Den gangen i høyre kne. Han var tilbake i trening to uker senere.

Det er det uruguayanske nettstedet tenfield.com som viser til at dette ikke er første gang Luis Suarez blir operert for en meniskskade. I januar 2006 gjennomgikk han en operasjon for en delvis ødelagt menisk i høyre kne. Artroskopi, eller nøkkelhullkirurgi, ble også benyttet den gangen. Legen som utførte inngrepet het Dr Carlos Suero.

Denne gangen dreier det seg altså om en tilsvarende skade i venstre kne. Nå i rehabiliteringsfasen er det Dr Alberto Pan, som er lege for det uruguayanske landslaget, som vil ha ansvaret for få Liverpool-spissen tilbake på banen så raskt som mulig.

- Fra det minuttet Luis følte smerten i kneet til han forlot sykehuset etter operasjonen gikk det bare 20 timer. Vårt hovedfokus var spilleren, uttaler Dr Pan til uruguayanske medier.

- Luis pådro seg skaden mens han spilte i England, men fordi sesongen var over og Liverpool ikke hadde flere treningsøkter kjente han ikke noe smerte.

- Luis kunne ikke ha spilt videre uten operasjon. Vi tenkte på Luis, ikke klubben i England eller landslaget. Vi handlet raskt, og en gruppe profesjonelle leger fikset problemet. Mediene klaget over manglende informasjon, men vi fokuserte kun på Luis.

- Hans rehabilitering vil nå bestå av behandling med is for å kontrollere hevelsen og vannfysioterapi.

Landsmann og lagkamerat Sebastian Coates snakket med Suarez etter operasjonen i går.

- Vi har snakket med ham både i går og i dag. Du vet hvordan Luis er. Dette er tøft for ham, men han vil bli klar til VM. Ikke noe vil stoppe ham, uttaler Coates til uruguayanske medier.