Suarez runder 100 ligakamper

Luis Suarez vil spille sin Premier League-kamp nummer 100 når Liverpool gjester Southampton i morgen.

- Av våre 33 siste mål har Luis gjort fire. Men nesten halvparten av målene vi scorer er det han som enten setter i nettet eller slår den målgivende pasningen på, slår Liverpool-manager Brendan Rodgers fast til Mirror.

Uruguayaneren har gjort bare ett mål på sine åtte siste kamper. Før det gjorde han utrolige 22 mål på bare 18 kamper. Trass i måltørken er Suarez fortsatt utrolig viktig for laget.

- Det er naturlig at søkelyset settes på ham dette året på grunn av scoringene hans, men av de siste 33 målene vi har gjort som lag har han altså bare scoret fire. Det viser at vi er et kollektiv, som ikke bare er avhengig av en spiller. Men samtidig skal vi ikke ta fra ham at han er svært viktig for laget, sier Rodgers.

- Nesten 50% av våre mål blir enten scoret av ham eller han er nest sist på ballen. Det viser hvor viktig han er. Det sier også noe om hva han er.

Suarez står bokført med 61 mål på 99 ligakamper for Liverpool.

- Folk har kanskje trodd at han spiller for seg selv, men han har vært en utrolig lagspiller for oss. Han har ikke blitt mindre viktig for laget med tiden. Jeg synes han spiller minst like bra nå som da han scoret hyppigere. I desember gikk hvert eneste skudd han fyrte av i mål.

- Nå skaper han i stedet mål for andre, og jobber minst like hardt. Av og til går ikke ballen i mål. Men han er fortsatt enormt viktig for laget.

- De beste spillerne er de som jobber hardest. Det er ingen hemmelighet. I en klubb som dette er det særdeles viktig at du jobber sokkene av deg fra første fløytesignal. Det er slik vi spiller. Vi er veldig aggressive fra start av.

- Luis har en utrolig appetitt for spillet, og en enorm aerob kapasitet. Han er robust, han kan løpe og han kan presse. Om han scorer eller ei forandrer ikke det faktum at han er viktig for oss.

Mens Suarez opplever en måltørke, scorer spisspartner Daniel Sturridge i bøtter og spann. Han har nå gjort mål i åtte kamper på rad, og er kun den andre spilleren i Premier Leagues historie som har klart dette, etter Ruud Van Nistelrooy. Men Rodgers tror at Sturridge fortsatt har mye å lære av Suarez om han skal bli en spiss i verdensklasse.

- Det er Daniels jobb å skape og score mål, og hans antall scoringer har vært utrolig imponerende etter at han kom til klubben. Men det kreves selvsagt mer enn bare scoringer.

- Vi forsøker å forbedre hans taktiske forståelse, for han er allerede en utrolig målscorer. Men i moderne fotball blir du ikke vurdert kun ut fra evnen til å score mål. Du kan ikke være en spiller som bare står der oppe og scorer mål.

- Daniel jobber veldig hardt for å forstå hvordan han skal delta i spillet på andre måter rent taktisk, når han skal presse, når han skal være aggressiv og slike ting.