Suarez senket England

Luis Suarez scoret begge målene for Uruguay da England ble beseiret 2-1. Åtte Liverpool-spillere var på banen i løpet av kampen. Steven Gerrard og Glen Johnson med hver sin målgivende!

Luis Suarez var tilbake fra meniskoperasjon og ble dagens mann med to flotte scoringer mot England. Suarez var en av seks Liverpool-spillere som startet kampen. I Englands startellever fantes Steven Gerrard, Glen Johnson, Daniel Sturridge, Jordan Henderson og Raheem Sterling.

Suarez kunne ha scoret allerede etter fem minutter da han forsøkte å skru ballen direkte i mål fra corner. England-keeper Joe Hart fikk imidlertid slått ballen ut til nytt hjørnespark.

England var nær ved å ta ledelsen etter drøye halvtimen da Wayne Rooney headet i krysstverrliggeren fra meget kort hold etter et fint frisparkinnlegg fra Steven Gerrard.

I det 39. minutt gikk Uruguay foran i målprotokollen. Edinson Cavani sendte i vei et flott overlegg. Luis Suarez har gått på løp inn bak Englands forsvar og kan styre ballen med hodet nydelig inn i det ene hjørnet. Liverpool-spissen er tilbake for alvor!

England satte mer press på Uruguay, og Sturridge tvang Uruguay-keeper Muslera til å slå til corner.

Like etter pause prøvde Suarez igjen å skru ballen i mål fra corner, men Joe Hart fikk med nød og neppe slått ballen ut.

I løpet av ett minutt fikk så Uruguay og England hver sin gode mulighet ved henholdsvis Cavani og Rooney.

I det 68. minutt pådro Steven Gerrard seg gult kort for en tøff takling på Cristian Rodriguez.

Daniel Sturridge hadde fått vist lite til i kampen før han frisknet til med et drøyt kvarter igjen. Spissen mottok ballen og foretok et par driblinger før han sendte ballen videre til Glen Johnson. Høyrebacken drar seg forbi sin mann og legger et fint presist innlegg. Wayne Rooney kan enkelt utligne for England. Noen minutter senere er Sturridge frempå med en bra avslutning, men Muslera avverget.

Så i det 85. minutt avgjorde Suarez kampen. Muslera sendte i vei et langt utspill. Gerrard gikk opp i duell med Cavani. Liverpool-kapteinen var uheldig og stusset ballen videre inn i bakrommet. Suarez dro nytte av klubbkameratens feil, og løp inn bak Englands forsvar. Fra skrått hold avsluttet Suarez klinisk over Hart og i mål.

England måtte satse mer fremover og satte inn Rickie Lambert for Jordan Henderson i det 87. minutt. Minuttet senere måtte Suarez ut med krampe, og ble erstattet av Sebastian Coates.

Raheem Sterling ble byttet ut i det 64. minutt.

Uruguay har tre poeng etter to kamper, mens England står uten poeng. Engelskmennene kan fortsatt gå videre til 1/8-finale, men er da avhengig av seier mot Costa Rica i den siste gruppespillskampen på tirsdag samtidig som Italia vinner både mot Costa Rica i morgen og mot Uruguay på tirsdag. Da vil tre lag bli stående på tre poeng og målforskjellen vil avgjøre hvilket lag som slår følge med Italia.