Sunderland håper på snarlig løsning om Borini

Fabio Borini er et stort transfermål for Sunderland denne sommeren. Klubben i nordøst ønsker samtaler med spilleren, men det er begrenset hvor lenge de vil vente.

Dette er ventet å bli en hektisk transferuke for Liverpool, selv om førstelagstroppen nå har reist til USA for å trene og spille.

Det skal være et endelig gjennombrudd angående avtalt pris med Southampton for midtstopper Dejan Lovren, mens angriperne Loic Remy (QPR) og Divock Origi (Lille) også ventes å bli klare i løpet av de nærmeste dagene. Tre overganger som vil bringe Liverpools brutto utgifter i vinduet til nærmere £100M.

Med Remy og Origi inn, selv om sistnevnte ventes å bli lånt tilbake til Lille umiddelbart for neste sesong, virker det vanskelig for Fabio Borini å få spilletid til neste sesong. Italieneren har uttrykt sitt ønske om å kjempe for en plass hos Liverpool og å spille Champions League på Anfield, men det at de røde har avtalt en salgssum på totalt £14M med Sunderland indikerer også at hans fremtid kan være vekk fra Merseyside.

Sunderland legger ikke skjul på at Borini er en svært viktig del av klubbens transferplaner denne sommeren og ifølge lokale The Northern Echo skal manager Gustavo Poyet ha gode forhåpninger om å få i stand en avtale. Kjøpesum er altså avtalt, og nå ønsker Sunderland å ha samtaler med Borini i håp om å overtale ham til å velge klubben han hadde suksess med på utlån forrige sesong.

Selv om Fabio Borini nå har blitt med Liverpool til Boston vil Sunderland først ønske forhandlinger med spillerens agent, før man eventuelt tar kontakt med Fabio selv og utfører en medisinsk undersøkelse.

Et kjøp av Borini vil bety en betydelig del av det budsjettet Poyet har til disposisjon og det vil være en grense for hvor lenge man er beredt til å vente, før man eventuelt vender seg mot andre transfermål.

- Vi har blitt enig med Liverpool om beløp, bekrefter Gus Poyet til The Northern Echo. – Vi venter nå på å få anledning til å ha samtaler og ta det derfra, men for øyeblikket er vi avventende.

- Jeg tror det er klart hvilken betydning Fabio hadde sist sesong, og som er årsaken til at vi er beredt til å bruke et slikt beløp. Vi vet hvor mye han kan gi oss siden vi kjenner ham så godt. Han ville vært perfekt for oss.