Supportercupen 2014

Årets Supportercup i regi av Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF) gikk av stabelen i strålende sommervær (som vanlig) på Snarøya Kunstgress lørdag 31 mai.

Liverpool stilte denne gangen med tre lag. Dette var Liverpool 1, Liverpool 2 (som var et rent Oslo Liverbirds lag) og et Liverpool juniorlag fra Asker Liverbirds pluss en gjestespiller.

I seniorklassen var det totalt 40 lag som deltok, og Tottenhams førstelag vant i år som i fjor.

Juniorturneringen ble arrangert for første gang og seks lag deltok.

Vårt lag gjorde en strålende innsats. De kom helt til finalen, hvor det dessverre ble tap 1-3 for et godt West Ham lag. All ære til Askers innsats. De unge var flotte representanter for Liverpool FCSCN. Vi satser på å komme enda sterkere tilbake i neste års jubileumsturnering.

Liverpool 2 gjorde også sine saker til godkjent og vel så det. De er en ganske samspilt gjeng, og de kom seg helt til kvartfinalen etter å ha kommet gjennom gruppespillet og åttendelsfinalen. De har stilt lag i flere år på rad, så de kommer nok tilbake også i 2015.

Om vi får delta med tre voksne lag til neste år, har allerede en gjeng fra Drammen meldt sin interesse. De har også spilt for Liverpool i tidligere supportercuper.

Liverpool 1 hadde et godt lag, men var uheldige med gruppen, innledende runde på liten bane og et par uheldige dommeravgjørelser som påvirket spillet. Men vi skal ikke skylde på andre. Vi konstaterer at spillere bokstavelig talt blødde for drakta: En brukket nese og et (strengt idømt) rødt kort var blant innholdet i lagets tre kamper.

Men potensialet er større, og våre raske og tekniske spillere hadde nok kommet bedre til sin rett på en av de større banene. Naturligvis er det også en utfordring at spillerne treffes for første gang bare en time før første kamp. De blir kjent med hverandre under kampene! Det ble en solid 5-0 seier over Hull, uavgjort 2-2 mot Aston Villa og dessverre et tap 0-2 mot et "typisk" Stoke lag med svære spillere og gjennomført kontringsfotball! :-) Liverpool 1 kommer forhåpentligvis sterkere tilbake neste år!

 Vi takker SBF for et godt og vellykket arrangement. Og vi takker alle spillere, ledere og supportere for en helhjertet innsats på og utenfor banen. Det er alltid hyggelig å bli kjent med andre entusiastiske Liverpool supportere, og vi hadde en fin sosial ramme rundt arrangementet.

You`ll Never Walk Alone!