Teixeira håper på gjennombrudd neste sesong

Joao Carlos Teixeira håper at spill i Champions League til neste sesong for Liverpool kan gi ham flere sjanser på førstelaget.

- Han er en utrolig person, som er virkelig intelligent når det gjelder fotball, sier Joao Teixeira om sin manager Brendan Rodgers. – Han vet hvordan han skal snakke til spillere for å få alt fra dem. Han er en stor motivator.

Joao Carlos Teixeira debuterte for Liverpool mot Fulham i februar. 21-åringen kom opprinnelig fra Sporting etter å ha imponerte for gjestene under en kamp på Anfield i ungdomsturneringen NextGen, men var lenge plaget av en ryggskade under sitt opphold på akademiet. Nå trener han fast på Melwood og håper at neste sesong kan bli et gjennombrudd for ham, da Liverpool vil være involvert i Champions League og flere kamper kan gi yngre spillere sjanser i noen av cupene.

- Jeg håper at alt går som det skal til neste sesong og jeg kan få spille mer på førstelaget, fastslår den offensive midtbanespilleren til Liverpool Echo.

- Til neste sesong vil vi være med i flere turneringer, som Champions League, og forhåpentligvis vil det gi meg flere sjanser til å være en del av førstelaget.

- Dette har uansett vært en stor sesong for meg. Jeg har fått trene med de beste og det har vært fint å få være en del av førstelagstroppen. Det er en herlig tropp og jeg trives enda mer nå som vi kjemper om tittelen.

- Debuten mot Fulham var mitt beste øyeblikk i fotball så langt. Vi vant kampen i siste minutt og jeg var fornøyd med hvordan jeg spilte.

- Steven fortalte meg etter kampen hvor «glimrende» jeg hadde gjort det og det gjorde meg bare enda gladere siden det var Steven Gerrard som sa det. Jeg har lært mest av Steven Gerrard og Philippe Coutinho. Philippe og jeg spiller i de samme posisjoner og er like hverandre som spillere.

- Når du kommer inn på førstelaget forandrer ditt spill seg siden det blir hurtigere, mer fysisk og bedre teknisk. Du må derfor bli bedre på alle de områdene.

- I Portugal begynner vi å lære fotball gjennom å spille fem mot fem, og det er da du lærer teknikk.

- Når du reiser til et nytt land er språk, kultur, mat og vær annerledes, og du må tilpasse deg. Da jeg først kom hit hadde jeg problemer med ryggen og måtte trene meg opp her.

- I de første månedene jeg var her kunne jeg verken trene eller spille siden jeg måtte gå med et korsett. Under den tiden lærte jeg imidlertid engelsk og ble vant til været, siden det regner mye her.