Teixeira om livet på Melwood

Joao Carlos Teixeira trener fast med førstelagstroppen på Melwood og fikk nylig sin debut mot Fulham. Portugiseren sier at han har funnet seg til rette i nye omgivelser.

- Til å begynne med, da sier du ikke særlig mye da du ikke kjenner spillerne og du vet ikke hvordan de vil reagere, sier Joao til Liverpoolfc.com om det han opplevde da han ble flyttet fra U21 til å trene sammen med førstelagstroppen.

- Etter hvert lærer du folk bedre å kjenne og hvilken personlighet de har. Du snakker mer og du får større selvtillit i deres selskap. Det er en fin gjeng og de hjelper meg mye på trening og også utenfor banen.

- Jeg nyter nå å få trene med førstelaget og store navn som Luis Suarez, Philippe Coutinho og Steven Gerrard hver dag. De snakker som vanlige folk til deg, de spør meg om mitt liv, som ikke er særlig interessant, men de spør! Det får meg til å slappe av.

For en måned siden debuterte 21-åringen som innbytter i ligakampen mot Fulham, hvor den offensive midtbanespilleren var meget positiv i de drøyt ti minuttene han spilte. Bl.a. la han pasningen til Daniel Sturridge som var en direkte årsak til det straffesparket som Steven Gerrard avgjorde kampen med.

- Jeg hadde vært med i troppen før jeg kom på benken mot Fulham, fortsetter Teixeira. – Det ga meg erfaring hvordan å være sammen med spillerne, hvordan det var på hotellet og å ha middag før kampen, og jeg ble bedre kjent med dem.

- Før Fulham trente jeg med førstelaget og jeg arbeidet hardt. Brendan Rodgers fortalte meg alltid at jeg skulle bare fortsette å arbeide hardt og at min sjanse snart ville komme.

- Før vi forlot hotellet for å spille mot Fulham, som var en viktig kamp, så jeg at jeg var på benken for første gang i Premier League. Jeg var veldig glad og prøvde å gjøre mitt beste. Det var mitt beste øyeblikk i fotballen.