Teixeira trives i Brighton

Joao Carlos Teixeira trives i Brighton under ledelse av Sami Hyypiä. Midtbanespilleren har fått frihet i sitt spill, og sydkystklubben benytter en ballbesittende stil.

The Argus skriver at Joao Carlos teixeira har vært sjefsarkitekten bak Brightons formoppsving og resultater. Forholdet mellom Brighton-manager Sami Hyypiä og Liverpool-kaptein Steven Gerrard hadde stor betydning for at portugiseren havnet i Championship-klubben.

- Jeg kjenner til det fra Steven Gerrard. Han fortalte meg at Sami hadde ringt, så Gerrard snakket litt med meg. Alle i klubben fortalte meg hvordan Brighton liker å spille, litt likt Liverpool, og det var det beste valget for meg å komme hit, uttaler Teixeira til The Argus.

Teixeira har funnet seg til rette i Sami Hyypiäs formasjon.
- Den passer meg. Jeg har mer frihet, og det er bra for meg. Vi forsøker å spille ballen langs bakken, ha ballinnehav. Jeg tror vi har mulighet til å ha en god sesong.

- Jeg vet at Hyypiä hadde ti år i Liverpool og var kaptein. I fjor var jeg på Anfield for å se legendekamp, og han var kaptein for de utenlandske legendene. Det var første gang jeg så ham. Jeg hadde aldri tidligere møtt ham før jeg kom hit, men jeg hadde hørt mye om ham.

- Jeg trives. Han har flotte ideer, og jeg ønsker å lære av ham fordi jeg tror han kan hjelpe meg. Jeg ønsker å score, bidra med assists og hjelpe laget. Jeg ønsker å spille fordi jeg har behov for å spille. Jeg kom hit for å spille.

- Jeg er fortsatt under kontrakt med Liverpool. En dag ville jeg like å spille der, men nå er jeg her og tenker bare på Brighton og hjelpe laget.

Teixeira har imponert i sesonginnledningen, men frykter ikke at han vil bli ekstra passet på av Championship-motstanderne.
- Jeg er ikke bekymret for det. Jeg skal gjøre jobben min. Vi har vår formasjon, vår taktikk. Manageren vet hvordan vi bør spille. Alle lag er forskjellige.

- Jeg synes jeg spilte bra mot Bolton, men jeg tror jeg spilte bedre mot Leeds. Jeg må fortsette å jobbe og forbedre meg hver dag. Jeg er ung, så jeg vil forsøke å gjøre mitt beste og hjelpe laget. Det er det viktigste.

- I begynnelsen var det meget hardt da jeg kom til England. Nå er jeg vant til det. Engelsk fotball er meget spennende. Alle liker å se på, så jeg er glad for å være en del av det.

- Alle vet at Premier League er det beste stedet å spille fotball. Ronaldo, Nani, mange spillere har kommet til England. Portugisiske og spanske spillere har klart det. Jeg ønsker å spille her, og nå er jeg lykkelig.