Tilbake i hverdagen for Smith

I romjulen fikk Brad Smith en halvtime på banen i Liverpools kamp mot Chelsea på Stamford Bridge. I går var han tilbake i hverdagen, og spill for Liverpool U21 mot Arsenal U21.

- Jeg ble sjokkert da manageren fortalte meg at jeg skulle innpå mot Chelsea. Jeg var opprømt og nervøs på samme tid, forteller Smith til Liverpoolfc.com.

- Når jeg kom innpå, var lydnivået på tribunene enormt, og tempoet i kampen var utrolig høyt. Det var en ære for meg å debutere, fortsetter han.

- Manageren fortalte at jeg skulle innpå, og at jeg skulle spille på venstrevingen. Jeg fikk beskjed om å holde bredden, og bruke farten min nedover vingen, slik at jeg forhåpentligvis kunne påvirke utfallet av kampen.

- Når du går gradene i en klubb, opplever du at det er flere fans og mer omtale jo høyere på stigen du kommer. Tempoet i spillet blir også høyere for hvert nivå.

- Hjemme har jeg spilt med disse spillerne på FIFA, og da virket det litt sprøtt å plutselig skulle møte dem på banen. Alle spillerne gratulerte meg med debuten.

- Det er stort å få trene på Melwood. Alle seniorspillerne er så behjelpelige. De hjelper deg med alt. Det er uvirkelig å være sammen med dem hver dag. De er toppspillere.

- Det er vanskelig å være deg selv når du kommer dit, men det er hva spillerne hjelper deg med. Manageren og trenerne forteller at du skal holde hodet kaldt når du har ballen, ha tro på deg selv og spille ditt vanlige spill.

- Du vet aldri når du får sjansen til å trene der igjen. Du må bare jobbe hardt og forsøke å gjøre manageren fornøyd på hver treningsøkt og i hver eneste kamp.

- Jeg spilte noen kamper for U21, og gjorde det bra. I julen fikk jeg trene på Melwood i to uker. Jeg ble tatt ut i førstelagstroppen mot Manchester City, og deretter mot Chelsea, hvor jeg var så heldig å få komme innpå.

Det er ikke lenge siden Smith var ute i 10 måneder på grunn av en korsbåndskade, så dette ga ham virkelig et løft.

- Det er litt uvirkelig. Jeg kom tilbake fra en alvorlig skade. Det var så hardt å kjempe seg tilbake fra den skaden. Jeg spilte min første kamp for U21 etter skaden mot Tottenham, og scoret mål i den kampen. Jeg spilte en god kamp, og det var en utrolig følelse.

- Jeg har gjort det bra for U21, og alt har gått bra. Det var godt å komme på scoringslista, for jeg gjør ikke mange mål. Det hjalp meg virkelig ut av startblokkene.

- Målet nå er å spille kamper jevnlig, og forhåpentligvis blir jeg flyttet opp til Melwood permanent, får trene der og lære mer. Forhåpentligvis blir jeg tatt ut i kamptroppene til førstelaget flere ganger i tiden som kommer.