Tjente £97,5M – mest i Premier League

Den enorme økningen av Premier League-inntekter var tydelig da det ble avslørt hvor mye klubbene fikk i TV-penger. Liverpool tjente mest av alle i hele divisjonen.

Merseyside-laget mottok vanvittige 97,5 millioner pund, eller omtrent 970 millioner kroner, denne sesongen. Det er mer enn noen andre klubber har mottatt i TV-penger fra Premier League tidligere.

Grunnen til at de røde mottok mest i ligaen, var fordi Liverpools kamper oftest ble vist direkte på TV. Rødtrøyene var på skjermen 28 ganger i Storbritannia.

Manchester City, Chelsea og Arsenal fulgte på de neste plassene med henholdsvis drøyt 96, 94 og 92 millioner pund ekstra i lommeboka.

Jevn fordeling

Inntekten til Liverpool var 57 prosent høyere enn bunnplasserte Cardiffs sum, men forholdet mellom topp og bunn er likevel det minste i Europas største ligaer på grunn av fordelingsmetoden i England, der fokuset ligger på å gjøre det rettferdig og balansert.

Halvparten av de britiske TV-inntekten skal nemlig fordeles likt mellom de 20 lagene i Premier League. Ytterligere 25 prosent deles ut med tanke på hvilken tabellplassering laget havner på. Så brukes den siste fjerdedelen på å belønne lagene som vises oftest på skjermen.

TV-pengene fra utlandet, en annen enrom inntektskilde for Premier League, fordeles likt med 26,3 millioner pund til alle klubbene.

Se oversikt under.

Kilde: Premier League