To før kamp: Newcastle

Liverpool møter et Newcastle United som akkurat har funnet formen på St. James’ Park i morgen. Supporterne vi har snakket med tror det blir målrikt - som vanlig.

Fabio Borini la inn en god søknad for mer spilletid på tirsdag. Supporterne vi har snakket med er likevel uenig i om han bør få spille mot Newcastle i morgen. De har ikke endt målløst mellom disse lagene på 40 oppgjør. Det tror ikke Mats Sparby og Kai Petter Ulbo det blir denne gangen heller.

Mats Sparby, 27, Oslo

Synes du Fabio Borini bør få fornyet tillit mot Newcastle?

 

Jeg synes Fabio var en av få etter kampen mot Swansea som burde få fornyet tillit i helgen. Om han ikke alltid lykkes med det han foretar seg, bor det veldig mye vilje i gutten og det smitter over på de andre. Et annet poeng er at han har spilt for Sunderland og har et godt forhold til de og vet hvordan det er å score mot Newcastle. Om Rodgers satser på han, er jeg sikker på at han kommer til å gjøre seg fortjent til det. Han burde absolutt få starte!

 

Liverpool spilte bedre den siste halvtimen da Rickie Lambert kom inn mot Hull forrige helg. Hva tenker du om å spille med to på topp istedenfor én?

 

- Vi supportere er veldig utålmodige og vil ha endringer på formasjon og spillere så fort det lugger litt i maskineriet. Det synes jeg er en uting, men det skal sies at det har lugget store deler av sesongen i det vi skriver november måned, og de resultatene vi har fått med oss har vi stort sett vært heldige med. Det har blitt scoret for lite mål og da blir det lett å tro at det skal komme mer hvis vi putter en ekstra på topp. Jeg tror også Mario hadde sprudlet litt mer om han hadde fått en makker ved siden av seg. Men med to spisser kreves det også mer jobbing av de på topp og da ser jeg at det blir mye ansvar for den som skal spille ved siden av Balotelli.

 

Hva forventer du av Newcastle på lørdag?

 

- Man har blitt vant til at det kommer en ny utgave av Newcastle hvert år og derfor er det vanskelig vite hva en forventer av de. Men de to siste kampene har de vist at det bor noe i årets utgave av «The Magpies». To strake borte seiere mot Spurs og City vitner om et lag i form og med selvtillit. De kommer også til å få ekstra mye trøkk fra tribunen av fans som er sulteforet på suksess. Det blir tøft.  Men så er det slik at Newcasle er Newcastle. De har vært veldig ustabile de siste sesongene. 

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- 4-4-2. Mignolet, Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno, Gerrard, Henderson, Sterling, Lallana, Borini, Balotelli.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

Satser på en ny Newcastle-klassiker. 2-4. Gerrard, Henderson og to mål av Balotelli. Tre målgivende av Borini.

 

Kai Petter Ulbo, 38, Frogner i Sørum

Synes du Fabio Borini bør få fornyet tillit mot Newcastle?

 

- Fabio Borini bør ikke få fornyet tillit. Han styrker ikke laget. Alle som skal starte, bør styrke laget. Eneste grunnen til at Rodgers kan la han starte er at han jobber, noe som sender bra signaler til resten av laget. Jeg leser at BR skryter av Mario for at han jobber, men ingen tror på det…

 

Liverpool spilte bedre den siste halvtimen da Rickie Lambert kom inn mot Hull forrige helg. Hva tenker du om å spille med to på topp istedenfor én?

 

- Jeg tror og håper Balotelli vil blomstre med en alliert på topp. Dette forutsetter at de på topp jager, slik en «rabbis bikkje» ville gjort. Når Sturridge er tilbake vil motstanderen måtte forholde seg til en av ligaens giftigste spisser, noe som vil gi Mario mer plass. I mange kamper vil det være svært lurt å la begge de to være på topp, sammen. Så spørs det om BR får Mario og Sturridge til å jage nok.

 

- Brendan lyktes veldig godt med formasjonene i fjor. Mot Newcastle ser jeg for meg et klassisk 4-4-2 der Johnson, Skrtel, Lovren og Moreno dekker opp bak. Johnson av den enkle grunn av sin rutine, vår unge spanske venn tar den plassen gjennom sesongen. På midten sentralt kjører vi Henderson og Can. Her benkes Gerrard. Man kan velge hvordan man tolker det. Om han hviles for Real kampen eller som et signal om at han ikke presterer godt nok i hver kamp.

 

- På sidene, i frie roller vil jeg se Coutinho og Lallana, mens Sterling blir makker til Mario på topp. Når Lallana og Coutinho trekker inn sentralt vil ordet vingback komme til sin rett. Jeg vil se Johnson og Moreno opp og ned langs krittet til knottene på skoa blir som mine cherrox på en kald vinterdag i 1985 , da jeg var ni år, etter timer med å «stå på beina» og gniing med stearin. Jeg lover - det var kanskje verdens glatteste sko. De var oppbrukte. Coutinho, Lallana og Sterling kan få vandre mye . Det er viktig at disse tre blir kjent og vant til å spille sammen. Alle husker hvor gøy det var med fotball i gymtimene når man fikk spille med de man kjente godt. Man visste hvor løpene kom uten å se. Dette har manglet hos Liverpool i år.  

 

- Jeg tenker at vi skal være fornøyd så langt. Vi har spilt dårlig, men henger godt med på topp fire i PL, og har unnagjort Etihad og White Hart Lane, samt de blå som stjeler poeng titt og stadig fra oss. Vi er i kvarten i ligacupen, som alle lags supportere ler av helt til man er i semien - da er den viktig. I tillegg har vi gode muligheter til å gå videre i Champions League. Jeg har booket hotell i Berlin 6.juni, det kan være tips til flere. 

 

Hva forventer du av Newcastle på lørdag?

 

- Jeg tror «Skjærene» vil angripe, noe som vil gi plass til en over gjennomsnittet rask Sterling. Newcastle og Tottenham er de to lagene som er verst å spille på tippekupongen. Man vet aldri hva de leverer. Newcastle - Liverpool er  kamp mellom to deler av landet, to folkeslag som elsker laget og byen sin. To lag der supporterne av de fleste kalles Premier Leagues beste. Vi husker alle noen 4-3 resultater. Vi husker en Andy Carroll som senket oss, kun måneder før vi la en drøy sum for å kjøpe han. Og vi husker fjorårs kampen der vi spilte en dramatisk 2-2 kamp. Året før vant vi vel 6-0, uten Suarez. Jeg forventer et lag med flaksende skjærer som går for tre poeng. De har vel sett at Liverpool kan tas ved å nøytralisere Gerrard, og det er jo perfekt om de setter sin beste mann på Gerrard, for han sitter på benken.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet, Johnson, Skrtel, Lovren, Moreno, Henderson, Can, Lallana, Coutinho, Balotelli, Sterling.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Newcastle-Liverpool 1-3. Mario med to og Coutinho.