Tre før kamp: Crystal Palace

Liverpool skal tilbake på stadion hvor de ga bort en 3-0 ledelse til 3-3 på tampen av forrige sesong. Supporterne vi har snakket med tror på tre poeng.

Dette skulle være kampen hvor Daniel Sturridge gjorde sitt comeback, og Liverpool fikk «kickstartet» sin sesong. Nå er angriperen skadet igjen, men supporterne vi har snakket med tror likevel det blir tre poeng.

 

Herman Ismar Gulbrandsen. 21. Ullern

Daniel Sturridge skal være skadet igjen. Bør Brendan Rodgers fortsette med Mario Balotelli alene på topp eller skifte på systemet?

 

- Jeg har ventet på comebacket til Daniel Sturridge alt for lenge nå, da jeg ser på han som lagets kanskje viktigste spiller denne sesongen. Liverpool er avhengig av en spiss som skaper strekk i laget til motstanderen, og lurer på offsidegrensen til enhver tid. En spiss med bevegelighet og intensitet i spillet er essensielt i filosofien Brendan Rodgers praktiserer. Derfor var ufattelig skuffende å motta nyheten om at Sturridge nok en gang skadet seg på trening da han var i ferd med å komme tilbake. Av en eller annen grunn tilbyr ingen av de tre andre spissen Brendan har kjøpt (les Lambert, Borini og Balotelli) de ferdighetene, og Liverpool er nødt til å se på alternative måter å angripe på.

Når det gjelder Mario Balotelli var han bedre mot Chelsea sist, enn jeg har sett han på lenge, men ikke så god at han fortjener klippekort på laget fremover. Hadde Sturridge blitt klar til helgen, kunne Balotelli gjerne spilt i par med han, men da det ikke er tilfelle mener jeg Balotelli burde benkes. Hvis Rodgers skal bruke Balotelli fra start på søndag, bør han bruke han i par med en makker. Det må da evt bli med Borini som bringer intensitet og tidvis har hatt et ålreit samspill med sin landsmann. I mine øyne bør Ricky Lambert få sjansen fra start mot Crystal Palace, som enslig spiss, med Lallana og Sterling på hver sin side. Lambert fortjener en Premier League start, og jeg har tro på at hans spillerforståelse og link-up med Adam Lallana kan bli en suksess intill vår soleklart beste spiss, Daniel Sturridge er tilbake.

 

Bør Dejan Lovren og Martin Skrtel fortsette som klubbens stopperduo?

 

- I mine øyne er Lovren og Skrtel våre to beste midtstoppere, tross en svak innledning på sesongen. Det blir for tynt å argumentere med at midtstopperne våre alene, er årsaken til at vi slipper inn alt for mange mål. Lovren og Skrtel har utvilsomt ikke prestert som vi hadde håpet og forventet før sesongen, men det er i all hovedsak det kollektive forsvarsarbeidet som ikke har vært bra nok. Vi er alt for ofte i ubalanse, med backer som stadig er i overkant offensive, i tillegg til midtbanespillere som ikke dekker nok rom når motstanderen har ball. Når det er sagt, er det fair om Sakho får sjansen når han er kampklar, dersom forsvarsspillet ikke forbedrer seg innen den tid.

 

Hva forventer du fra Crystal Palace under Neil Warnock?

 

- Jeg har en engelsk medstudent som er Palace-supporter på sin hals, og han var svært oppgitt da Tony Pulis glapp like før sesongstart, og jeg ser helt klart hva han mener. Det kyniske Crystal Palace laget vi så i på slutten av forrige sesong var solid, og spesielt vanskelige å slå på Selhurst Park (Ja, det fikk vi dessverre erfare vi også). Allikevel, jeg har sansen for Neil Warnock som manager, og jeg ser ikke bort ifra at han kommer til å lede laget til ny kontrakt i Premier League. Crystal Palace borte er heller ikke denne sesongen, en enkel kamp, men det er et lag vi absolutt skal slå.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- 4-3-3: Mignolet – Manquillo, Lovren, Skrtel, Moreno – Allen, Gerrard, Henderson - Sterling, Lambert, Lallana.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 0-2, Lambert og Gerrard på straffe. Vi trenger 3 poeng!

 

Peder Nagel Andersen, 31, Ski

Daniel Sturridge skal være skadet igjen. Bør Brendan Rodgers fortsette med Mario Balotelli alene på topp eller skifte på systemet?

 

- Jeg håper Rodgers nå setter inn Borini sammen med Balotelli på topp, Balotelli trenger en spissmakker for å kunne fungere bedre en det han hittil har gjort. Borini er ingen optimal løsning på sikt, men med Sturridge ute med atter en skade er det vel det beste spissalternativet vi har. Borini har også vært relativt god i flere av kampene han har fått sjansen. Jeg mener det heller ikke er noen grunn til å avskrive Balotelli i Liverpool, jeg tror fortsatt han kan vise seg som en signering, og at han etter hvert kan bli en del av et bra spiss par sammen med Sturridge. Det har vel sjelden passet så dårlig at Sturridge er ute med skade som det gjør denne høsten. Det er heldigvis fortsatt tidlig i sesongen.

 

Bør Dejan Lovren og Martin Skrtel fortsette som klubbens stopperduo?

 

- Ja det synes jeg. Skrtel bør være selvskreven i start elleveren. Han bør være en spiller som er å anse som en del av stammen i laget. Lovren har helt klart vært forferdelig denne sesongen, og det kan se ut til at han problemer med selvtilliten.  Men fremdeles er det et kjent sak at han er en klassespiller og at han besitter kvaliteter vi er avhengig av å ha i laget. Er jo aldri lett å avgjøre om det riktige i en sånn situasjon vil være å sette han ut av laget eller la han spille seg i form. Personlig håper jeg på at Rodgers gir Lovren flere muligheter i startoppstillingen. Han er ung og vil bli like god i Liverpool som han var i Southampton i fjor, dersom han blir satset på.

 

Hva forventer du fra Crystal Palace under Neil Warnock?

 

- Det var et stort tap for Crystal Palace at de ikke beholdt Tony Pulis som manager. Har ingen store forventninger til Crystal Palace under Warnock. Mitt tips er at de rykker ned, og at Warnock blir erstattet etter sesongen. Jeg håper jeg tar feil da jeg gjerne ser at det spilles Premier League kamper på Selhurst Park, alltid bra ramme rundt kampen med en bra atmosfære.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet, Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno, Gerrard, Henderson, Coutinho, Sterling, Borini, Balotelli.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Tror ikke det blir noen stor kamp med mange scoringer. Håper og tror allikevel at Liverpool vil løfte seg etter den pinlige kampen mot Chelsea. Mitt tips er 0-1, straffescoring av Gerrard i andre omgang, når Liverpool presser på for scoring.

 

Marius Hovland, 28, Årdalstangen

Daniel Sturridge skal være skadet igjen. Bør Brendan Rodgers fortsette med Mario Balotelli alene på topp eller skifte på systemet?

 

- Nok ein skade på Liverpool sin stjernespiss er ikkje det me treng no. Med han tilbake, trur eg presset på Balotelli hadde lagt seg, og moralen i troppen hadde fått seg ein skikkelig boost. Men det ser ut til at me må venta nok ein peridode, før me ser Sturridge på bana igjen, dessverre. Eg trur at Brendan må innsjå at systemet med ein spiss ikkje fungerar, og at han bør køyra med to på topp. Balotelli fungerar mykje bedre då han har ein å spela ilag med der oppe. Så eg håpar og trur at Borini tek plassen som Sturridge eventuelt hadde fått, og at det kan fungera godt for laget.

 

Bør Dejan Lovren og Martin Skrtel fortsette som klubbens stopperduo?

 

- Eg kan begynna med at Skrtel fortenar plassen 100 prosent. Han er ein som virkelig blør for drakta og gjer alt, uansett. Når det kjem til Lovren, so er det han som skal vera framtida i midtforsvaret. Men det forsvarar ikkje prestasjonane han har levert, sidan han kom fra St. Mary's i sommar. Me kan vel alle vera enige at han har slete til tider, men han trivst godt i klubben og han har fortsatt mykje å gå på. Eg meiner Brendan bør starta med dei i helga, og håpar han får orden på det med tida, sjølv om Kolo hadde ein kjempekamp mot Real Madrid og bør vera eit alternativ med sin rutine.

 

Hva forventer du fra Crystal Palace under Neil Warnock?

 

- Eg trur Crystal Palace kjem til å slita for å halda plassen sin, men slik som sesongen har starta, kan alt skje. Warnock har lang erfaring og kan vera taktisk smart, so det blir nok ein prøvelse for Liverpool med tanke på sviktande form siste tida.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Borini bør vera med om Sturridge ikkje er klar, men om han er, blir laget slik:

Mignolet, Moreno, Skrtel, Lovren, Manquillo, Gerrard, Henderson, Sterling, Lallana, Borini, Balotelli

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 0-3. Henderson, Balotelli og Sturridge om han skulle vera klar.