Tre før kamp: Everton

Everton har ikke slått Liverpool på Anfield på 15 år. Til tross for en dårlig sesongstart for de helrøde, tror ikke supporterne vi har pratet med at de blå får med seg noe denne gangen heller.

Da lagene møttes på Anfield forrige sesong ble det en 90 minutter lang fest for røde supportere. Så langt denne sesongen har både Liverpool og Everton slitt med å overbevise på banen. 

 

Jan Inge Furuseth, 23, Rissa

Med unntak av Tottenham-kampen har Liverpool så langt slitt med å overbevise denne sesongen. Er du bekymret?

 

- Jeg skal innrømme at jeg skjelver litt i buksene etter denne sesongstarten, men samtidig er vi ikke den eneste klubben som har kommet skjevt ut av startblokkene. Vi må ikke glemme at vi har hentet en hel haug av nye spillere, og de trenger tid til å finne seg til rette. Selvfølgelig hadde det vært best om de hadde prestert fra første spark, men slik fungerer det dessverre ikke. Jeg er sikker på at spillere som Markovic, Lallana og Balotelli vil skinne i Liverpool-trøya etter hvert, men vi må gi dem tid. Jeg er likevel litt bekymret. Vi slipper inn alt for mange mål på dødballer, og det er en del rot defensivt. Det bør forbedres snarest. Ellers havner vi i bakleksa med tanke på en topp fire-plass. Offensivt er det ikke stort bedre. I fjor var det stor bevegelse og farligheter hver gang vi angrep. Nå er vi alt for stillestående. Med andre ord, vi merker at Luis Suarez har forlatt klubben. Vi ser hvor viktig uruguayeren var for oss nå. Situasjonen blir ikke bedre med at Daniel Sturridge er skadet. Den eneste som skaper noe for Liverpool per dags dato er 19-åringen Raheem Sterling. Det er så mye press og forventninger på den lille engelskmannen nå. Stakkars fyr.

 

Mot Everton skal en forsvare seg mot en angriper som Romelu Lukaku. Hvilke fire vil du ha bak der?

 

- Lukaku er en maskin, men selv ikke maskiner er ustoppelige. Likevel tror jeg det blir vanskelig å temme den belgiske storoksen. Vi må rett og slett nekte han å komme til skuddmuligheter, og ikke minst hindre at Everton slår innlegg og får dødballer. Det er lettere sagt enn gjort. Everton vil få sjanser, og Lukaku trenger ikke mange sjansene før han overlister landsmann Mignolet. Vi bør i hvert fall være ekstremt oppmerksom på den tidligere Chelsea-spilleren. Alberto Moreno bør spille venstreback, det er det ingen tvil om. Midtforsvaret er jeg ekstremt usikker siden ingen har imponert nevneverdig. Jeg vil nok gi Dejan Lovren og Martin Skrtel sjansen. På høyreback har vi ikke stort annet valg enn å gi Javier Manquillo tillit, siden både Glen Johnson og Jon Flanagan er ute med skade. Dette er hvis vi skal spille med fire i forsvar, vel og merke.

 

Hvilket kampbilde forventer du?

 

- Ingen av lagene har imponert noe særlig så langt denne sesongen. Liverpool står med seks poeng, mens Everton har fem poeng på fem kamper. Derfor tror jeg det blir et jevnt oppgjør med høy temperatur og susende taklinger – som det nærmest alltid er i et Merseyside-derby. Jeg håper at dette er kampen hvor alt løsner for Liverpool, og at rødtrøyene fosser ut av startblokkene og går rett opp i strupen på Everton. Det er drømmen. Men jeg tror det blir en jevn batalje med få mål og et Everton-lag som er ivrig på å vise storebror hva de er god for.

 

Flere måtte spille over 120 minutter i tirsdagens ligacupkamp mot Middlesbrough. Hva tenker du om at Raheem Sterling spilte hele den kampen?

 

- Av de som spilte hele kampen mot Middlesbrough, er det nok bare Mignolet, Manquillo, Sterling og kanskje Lallana og Sakho som er tiltenkt å starte helgas Merseyside-derby. Jeg må si jeg er overrasket over at Sterling spilte samtlige 120 minutter, men jeg tror ikke han tar så mye skade av det faktisk. Selv etter 117 minutter virket han pigg, selv om han slo en forferdelig ball som førte til straffespark til Middlesbrough i sluttminuttene. I en ideell verden hadde vi selvfølgelig spart Sterling, men nå har det seg sånn at det er bare han som klarer å skape noe offensivt for Liverpool. Derfor skjønner jeg Brendan Rodgers sitt valg om å la unggutten spille kampen ut. Jeg tror som sagt at Sterling ikke tar skade av dette. Han er så godt trent at han har fått restituert seg godt til lørdagens kamp, og er klar til legge ytterligere mil bak seg mot Everton.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet – Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno – Gerrard, Henderson, Coutinho – Sterling, Balotelli, Lallana.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 2-1 til Liverpool. Raheem Sterling og Mario Balotelli scorer.

 

Kristoffer Erichsen, 23, Gjøvik

Med unntak av Tottenham-kampen har Liverpool så langt slitt med å overbevise denne sesongen. Er du bekymret?

 

- Både ja og nei. Liverpool har slitt med skader på sentrale spillere som Sturridge, Coutinho, Skrtel, Allen, Glen Johnson og til dels også Emre Can. Dette har ført til at for mange nye spillere må spille sammen for tidlig, noe som gjør at laget ikke blir samspilt. Vi ser også ut til å mangle en plan B (og C,D,E!). Når det virkelig lugger, fortsetter vi bare i samme sporet. Dette er forhåpentligvis noe det jobbes med på treningsfeltet. Når det er sagt, har jeg virkelig tro på at dette laget skal heve seg utover sesongen. Vi har mange spennende spillere i troppen nå, og når disse lærer seg hverandre å kjenne, skal vi bli vanskelige å ha med å gjøre. Dette må riktignok skje snarest mulig, slik at de andre topp 4 kandidatene ikke rykker for langt fra oss. Jeg tror ikke vi har gått i «Tottenham-fella», noe jeg syns det er altfor tidlig i sesongen for noen å mene. 

 

Mot Everton skal en forsvare seg mot en angriper som Romelu Lukaku. Hvilke fire vil du ha bak der?

 

- Lukaku er et beist av en fotballspiller, og i toppform en av de verste man kan møte. Som vi har sett gang på gang så langt denne sesongen, sliter vi på defensiv dødball, og jeg frykter et scenario hvor Lukaku river seg løs fra markeringen og scorer på hodet, slik han gjorde i fjor. Mange sier at midtbanen er vanskelig å sette sammen, men hvilke to midtstoppere som skal få sjansen er vel så vanskelig spør du meg. Er Skrtel matchfit og fri for skader, er han bankers i mine øyne. I denne kampen ville jeg faktisk valgt å benke Lovren, og latt Skrtel og Sakho få muligheten sammen, med Manquillo og Moreno på hver sin back. 

 

Hvilket kampbilde forventer du?

 

- Et Merseyside-derby er alltid brutalt, hvor begge legge lag går i strupen på hverandre for å vinne. Jeg forventer intet mindre i år. Everton kommer ikke til Anfield for å parkere bussen, og nettopp derfor trur jeg vi kan bruke denne kampen til å bevise hva vi er gode for. Vi har spilt bra de gangene motstanderen har gitt oss rom å løpe i, fordi de står høyt oppe i banen. Med en Sturridge tilbake som kan true bakrom, og en råsterk Balotelli som skaper rommene, blir dette et fyrverkeri av en fotballkamp. Everton har i likhet med oss hatt en treg start på sesongen, og jeg vil tippe det vil smake ekstra godt for dem med seier mot erkefiende nummer én. Derfor forventer jeg to lag som presser, jager, løper og skyter helt til klokka viser 90 minutter. Jeg tipper også minst fire gule kort til hvert lag, og ett rødt til en av lagene.

 

Flere måtte spille over 120 minutter i tirsdagens ligacupkamp mot Middlesbrough. Hva tenker du om at Raheem Sterling spilte hele den kampen?

 

- Det er vel egentlig bare en positiv ting jeg har å si om den kampen: Liverpool ser ut til å ha mange gode straffeskyttere! At kampen ble dratt ut i ekstraomganger og straffekonk er ikke bra for hverken selvtilliten eller energien til gutta. Sterling har vært et av de få lyspunktene i dette Liverpoollaget så langt denne sesongen, og det er nesten skremmende hvor avhengig vi har vært av denne fantastiske 19-åringen. Jeg holdt pusten dypt og lenge når han fikk en susende takling i mot seg helt på tampen av Middlesbroughkampen, men det så heldigvis ut til at det gikk bra. Jeg satt lenge å håpet på at han skulle bli byttet ut slik at han kunne få verdifull hvile frem mot kampen på lørdag, men Rodgers har tydeligvis ikke samme mening som meg. Når det er sagt, så er denne gutten steintøff, og jeg har klokketro på at han starter kampen mot Everton.  

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet, Manquillo, Skrtel, Sakho, Moreno, Gerrard, Henderson, Lallana, Sterling, Balotelli, Sturridge. Om Sturridge ikke blir friskemeldt, og Coutinho motsatt, så blir det mer en ren 4-3-3 med Sterling, Balotelli og Lallana som de tre fremste med Coutinho bak.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 3-1. Sturridge to, Sterling ett og Lukaku ett.

 

Christian Heian, 31, Tønsberg

Med unntak av Tottenham-kampen har Liverpool så langt slitt med å overbevise denne sesongen. Er du bekymret?

 

- Både ja og nei. På en side er jeg bekymret fordi fotballen vi spiller om dagen ikke akkurat er så mye å skrive hjem om. Vi sliter fortsatt noe grasalt bakover og jeg slutter å puste på hver  eneste dødball imot. Vi har heller ikke (sett bort ifra Spurs matchen) sett den vanvittige angreps fotballen vi spilte ifjor. Her har vi et stykke igjen å gå. Suarez salget har nok en del og si men vi spilte jo tross alt noen praktkamper uten han forrige sesong og. På den andre siden så er jeg ikke bekymret fordi jeg stoler såpass mye på Rodgers nå. Han har et godt verktøy i en god tropp når den er fulltallig. Jeg er sikker på at vi bare er et par knepp til høyre unna før vi er back on track. Med start på lørdag! 

 

Mot Everton skal en forsvare seg mot en angriper som Romelu Lukaku. Hvilke fire vil du ha bak der?

 

- Manquillo, Skrtel, Lovren og Moreno. Her er det både fart og styrke. Får vi bare kjørt inn disse gutta så tror jeg det ser mye lysere ut for resten av sesongen med tanke på antall baklengs. Lukaku får nok stussa inn ett men det stopper der. 

 

Hvilket kampbilde forventer du?

 

- Jeg forventer meg et godt «gammaldags» Merseyside-derby. Det vil si et kampbilde med bånn gass, tut og kjør fra første fløytepip. Action, temperatur, røde kort og straffer. Hele pakka som vanlig. 

 

Flere måtte spille over 120 minutter i tirsdagens ligacupkamp mot Middlesbrough. Hva tenker du om at Raheem Sterling spilte hele den kampen?

 

- Sterling er fortsatt veldig ung så fysisk tror jeg at han ikke har noe problem med å tåle det. Med tanke på den horrible pasningen igår, straffe missen og mange kamper de siste ukene så kanskje han kunne trengt en bitteliten pause nå. Men han får fint vente til etter Everton matchen. Mitt stalltips er at han briljerer lørdag. 

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet, Manquillo, Skrtel, Lovren, Moreno, Gerrard, Henderson, Lallana, Sterling, Sturridge og Balotelli. Dette laget er absolutt sterkt nok til å slå Everton. 

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 3-1. Balotelli, Sterling og Gerrard selvfølgelig. Lukaku stusser inn ett på dødball.