Tre før kamp: Manchester United

Et formsvakt Liverpool møter Manchester United som har vunnet fem ligakamper på rad. Supporterne vi har snakket med er spent foran klassikeren på Old Trafford.

Forrige sesong vant Liverpool hele 3-0 på Old Trafford. Supporterne vi har snakket med er ikke like optimistiske denne gang, men tre av tre går for seier.

 

Runar Holter, 45, Våler

Hva tenker du om at Champions League-eventyret er over allerede nå?

 

- CL-eventyret endte med seks kamper i gruppespillet, så nå må laget ha full fokus på ligaen og komme seg inn på topp 4. Stallen er bred nok til at de som ikke spiller fast i Premier League, kan få starte i cupcampene fremover. Selv om seier i Europa League gir ny CL-plass neste år og hjemlig cupseier er fint, så må fokus være 100 prosent på PL. 

 

Har du noen tanker om Brendan Rodgers sin posisjon for øyeblikket?

 

- Brendan Rodgers sitter ikke helt trygt i managerstolen etter de siste måneders resultater, men jeg mener han bør få sjansen ut denne sesongen. Han viste i fjor at han kan få gutta til å spille bra og jeg tror det vil løsne utover i sesongen.  Ny spiss må inn tidlig i januar, siden Sturridge og Balotelli har vært så mye skadet. Da kan disse tre + Lambert gi oss mange mål. 

 

Hva forventer du fra bortemøtet med Manchester United?

 

- Før bortemøte med United så har jeg ingen forventninger om poeng, men har håp om at spillet sitter bedre enn tidligere i sesongen. Det skal forresten ikke så mye til!!  Ser for meg en forsvarskamp hvor vi blir presset bakover og hvor det er ekstremt viktig å ta vare på de mulighetene som byr seg fremover. Med et vaklevorent United-forsvar, så kan det være håp om noen kontringer som gir store målsjaner og forhåpentligvis mål

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Det er på tide å gjøre noen forandringer på formasjon og lag, for det har overhode ikke fungert hittil i år. Rodgers bør starte med denne ellveren (3-5-2): Mignolet - Toure, Gerrard, Skrtel - Johnson, Lallana, Herderson, Can, Moreno - Sterling, Markovic -  Coutinho er superreserve. Gerrard har spilt ok som offensiv midtbane spiller, men vi manger en spillende stopper, og den rollen vil Gerrard takle bra. Laget sliter med å spille seg ut bakfra og med Gerrard som ballfordeler, løpsvillige kanter og driblesterke spillere som Lallana og Can kan det løse problemet. På topp må vi ha spillere som kan utfordre, så la Sterling og Markovic få sjansen. I tillegg må vingbackene Johnson/Moreno løpe masse og være med i angrep og støtte spissene. 

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Hodet sier 2-1 til United, men håper inderlig på en kontringskamp som vi vinner 0-2. Sterling scorer.

 

John Philip Olsen, 37, Tromsø

Hva tenker du om at Champions League-eventyret er over allerede nå?

 

- Aldri artig å være ute av CL - men visste det kom til å bli hardt å gå videre, selv om det var Basel og Ludogorets vi kjempet mot. Dette på grunn av at det er 5 år siden sist man var der og at BR aldri har vært i Europa med et lag. Og selv om det "kun var Basel" vi kjempet mot, skal man ikke glemme at at Basel har slått mange  gode lag de siste årene, inkl flere engelske. At vi nå er med i Europa League istedenfor, ser jeg ikke på med positive øyne, selv om vinneren kommer til Champions League. LFC og BR ville ha nytt det å kun å ha en kamp i uken å konsentrere seg om, slik som sist sesong, der det var tydelig at BR fikk så mye tid på treningsfeltet som han trengte.

 

Har du noen tanker om Brendan Rodgers sin posisjon for øyeblikket?

 

- Brendan Rodgers bør sitte trygt. Vi er ikke Chelsea og City, der man sparker managere i øst og vest bare pga av en dårlig periode. BR og eierne er "in it for the long run" og syns det er deilig at Liverpool er en av få klubber som ikke tyr til den kortsiktige løsningen med å sparke manageren og resten av staben. Ser at mange roper etter Jurgen Klopp fra Dortmund.. da tenker jeg «folk vil altså hente inn en som spilte bra fotball og tok laget sitt til andreplass i fjor, men sliter kraftig i år. Hvorfor ikke da bare beholde BR?». Men hvis BR sitter utrygt, hvilke managere som er tilgjengelig er egentlig bedre til å lede klubben vår? Kommer ikke på noen i farta jeg. 

 

Hva forventer du fra bortemøtet med Manchester United?

 

- Borte mot United er en av de vanskeligste kampene i Premier League, kun Chelsea er verre. Jeg vet ikke om dette stemmer, men føler at det ikke er det laget som er i best form som bestandig vinner disse oppgjørene. De gangene LFC har vunnet, er de gangene Utd har vært favoritt og motsatt. Kanskje bare meg som føler det slik, men intensitet, følelser og vilje vinner disse kampene, ikke form. Heldigvis for oss denne gangen.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Min 11, hvis alle disse er matchfit: Mignolet, Manquillo, Lovren, Sakho, Moreno, Lucas, Henderson, Sterling, Gerrard, Coutinho, Balotelli

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 1-2. Van Persie, Gerrard og Balotelli.

 

Vegard Sundsli, 20, Treungen i Telmark

Hva tenker du om at Champions League-eventyret er over allerede nå?

 

- Det er svært synd at ikkje Liverpool greide å komme seg videre i Champions League, men kan ikkje påstå at dei fortjente det heller. Det hadde vert veldig moro å komme videre. Trur Liverpool hadde heva seg etterhvert i Champions League. Basel fortjente plassen videre i sluttspillet meir enn det Liverpool gjorde, desverre. Men Liverpool får fortsette å kjempe og overbevise i Europa League. Å gå heile vegen der hadde smakt, som også kvalifiserer til Champions League neste år.

 

Har du noen tanker om Brendan Rodgers sin posisjon for øyeblikket?

 

- Trur Brendan Rodgers sitter trygt, men han er nødt til å gjøre endringer i spillet. Er lenge siden eg har sett ein Liverpool kamp der eg har følt at de har kontroll i forvaret, og at de virker farlige hver gang de angriper. Hver gang de angriper blir de bare stående stille med alt for lite bevegelse. De har mykje å gå på der, og det må Brendan Rodgers gjøre noke med. Skape meir glød og engasjement.

 

Hva forventer du fra bortemøtet med Manchester United?

 

- Å møte Manchester United er alltid spesielt. Å møte de på bortebane nå blir vanskelig. Manu begynner å finne ein viss form, noke ikke akkurat Liverpool har. Men Liverpool har ein tendens til å skjerpe seg i rivaloppgjør, så trur dette kan bli ein svært morsom og fartsfylt fotballkamp.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet, Johnson, Skrtel, Lovren, Moreno, Gerrard, Henderson, Lucas, Sterling, Balotelli og Coutinho.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Er som alltid optimist. 1-2 Liverpool. Scoring av Balotelli og Coutinho.