Tre før kamp: Newcastle

Liverpool må slå Newcastle samtidig som West Ham slår Manchester City på Etihad Stadium i morgen dersom de røde skal vinne ligagull. Sesongens siste supporterpanel tør å drømme enda litt til.

Sam Allardyce har sagt at laget hans drar til Manchester for å ødelegge gullfesten. Etter uavgjort på Selhurst Park på mandag holder det ikke lenger at Andy Carroll og co gjør det ubehagelig og stjeler ett poeng - de må ha alle tre. Samtidig må Liverpool slå Newcastle på Anfield, dersom ligapokalen skal tilbake til Liverpool for første gang siden 1990.

 

Frode Fuglehaug, 36, Ørsta

Tør vi håpe på det «umulige» på søndag?

 

- All fornuft tyder på at tittelhåpet forsvant med tapet mot Chelsea. Likevel håper eg at såpeoperaen har enda nokre akter. Om eg fekk vere manusforfatter ville det omhandla motet til Stewart Downing, avsluttaregenskapene til Andy Carroll og ein taktisk masterclass av Sam Allardyce. Lite trulig, men større under har skjedd.

 

Hvordan vil du se tilbake på årets sesong?

 

- Med glede. Stort sett underhaldande, aldri kjedelig, tidvis gnistrande. På sitt beste har dette laget overgått mine villaste forhåpninger. Eg er umåteleg imponert over jobben Brendan Rodgers har gjort. Han har bygd eit fundament som gir håp/tru om vidare sportslig suksess, samt ein spelestil supporterene kan vere stolte av. Det har og vore gledeleg å sjå utviklingen til enkeltspelarar som tidligare har vore avskrevet.  Alt tyder på at det vert lagt ned arbeid av høg kvalitet på Melwood. Ein sesong over alle forventningar, som blir viktig å huske på, om vi ender opp med den litt sure 2.plassen.

 

Hvilke posisjoner må forsterkes i sommer?

 

- Det er ingen tvil om at det må skje forandringer i det defensive. Mest prekært er det på sidebackene. Glen Johnson vert eg aldri klok på. Har alle kvalitetene, men evner ikkje bruke dei stabilt over tid. Jon Flanagan er ein solskinshistorie. Men til trass for dette har eg vanskelig for å tru at han over tid innehar kvaliteter som ikkje vert ein begrensning for det offensive spelet. Videre sakner eg ein sjef i midtforsvaret. Ein Jamie Carragher med moderne kvaliteter. Som ikkje er kjeks. Lenger fram på banen er enklere. Fleire alternativer, krydder og bredde i stallen. Samt å fase inn ein erstatter for Gerrard over tid. CL vil kreve meir av stallen, og alternativene må halde jevnt over høgare kvalitet enn kva ein har til rådighet i dag.

 

Alan Pardew har sagt han vil parkere et par busser på Anfield. Tror du de røde vil avslutte med stil og runde 100 mål?

 

- Personlig trur eg Alan Pardew ville hatt problem med å parkere ein Polo i ein dobbelgarasje. Om han parkerer 2 eller 10 foran eige mål er likegyldig. Denne vinn vi uansett. Desverre er det neppe nok. Likevel viktig å avslutte med stil, og ta det med seg inn i oppbyggingen mot neste sesong.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Som alle andre kamper, i kjellarstova til min gode ven Robert Kolås. Her har det etterkvart blitt trangt om plassen, lite oksygen, men ditto god stemning. Likt fordelt mellom vaksne og barn, slik at vi sikrer god rekruttering til riktig leir.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet - Johnson - Sakho - Skrtel - Flanagan - Gerrard - Henderson - Coutinho -Sterling - Sturridge - Suarez.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 6-0. Suarez med tre. Sturridge, Henderson og Gerrard. Straffe på overtid i det Anfield får vite at Andy Carroll har sendt West Ham opp i 2-0 på Etihad.

 

Asle Natås Lægreid, 38, Odda

Tør vi håpe på det «umulige» på søndag?

 

- We are Liverpool FC.  Vi miste aldri håpet, eller trua. Mirakler har skjedd før.Jeg klarer ikke la være å tru på at det er en ørliten sjanse. 90 + skal spilles. 

 

Hvordan vil du se tilbake på årets sesong?

 

- Det har vært en utrulig kjekk sesong. Før sesongen håpet jeg at vi skulle være med å kjempe om CL plass. Jeg fryktet det verste. Men det begynte bra og vi spilte godt i høstsesongen. Suarez ute med karantene, skader på andre sentrale spillere – Likevel ble vi bare bedre og bedre utover sesongen. Det sier mye om hva som bor i Brendan og stallen hans! Når vi tapte de 2 julekampene, tenkte jeg at det var greit, vi konsentrerer oss om 4. plassen. Så kom sjokket. Bang, bang, bang. Vi vant og vant og vant. For en deilig vår for oss Liverpool supportera! Å slå United er alltid lika deilig. Bøtte inn med mål mot stort sett alle lag. At vi glapp mot Chelsea var trist. Da ble veien videre mot gullet vanskelig. Crystal Palace kampen – det var galskap.

 

- - Suarez får som fortjent mye skryt, men jeg vil trekke fram Sterling. Han kom tilbake på laget i 3-1 tapet mot Hull. I den kampen så jeg at han kommer til å bli knallgod for oss videre i sesongen. For en spiller, for noen løp, assister, innsats og mål! Ungfole!! Flanagan. Jeg er svært imponert over ungutten. Brendan må ha brukt en mirakelkur. Henderson har hatt en enorm sesong. Coutinho er guds gave til fotballen. En ekte «Barnesar». Skrtel er betongveggen ingen hadde tru på. Sturridge er en Rush type og kan bare bli bedre. Genialt å flytte Gerrard ned i ankerrollen. Om gullet ryker helt 11. mai. kan vi likevel være veldig stolte av den jobben gutta og Brendan har gjort i år! Vi nådde målet – vi er endelig tilbake i det gode selskap; Champions League!

 

Hvilke posisjoner må forsterkes i sommer?

 

- Vi er rufsete bakover, sjølv om vi har en haug med forsvarspillara i stallen. Brendan må nok sortere ut litt her og kjøpe bedre kvalitet. Mener backer er nødvendig, en stopper, midtbanen trenger mer konkurranse og vi trenger en spiss som kan gå inn fra benk og avgjøre kampar. Borini er muligens mannen. Aspas må ut. Stallen er slettes ikke dårlig, den trenger påfyll av kvalitet og bedre konkurranse enn de vi i dag har som benkeslitere. De spillarane som er i stallen i dag er godt drilla i «the Brendan way». Det å kjøpe få, selge få og samtidig få riktig tyngde/bredde er nok vanskelig. Vi skal konkurrere i flere cuper neste år, ikke minst CL. Viktig at stallen kvalitetsmessig blir bredere. Jeg liker gjerne erfarne spillere. Vi husker alle hva McAllister gjorde for laget vårt.

 

Alan Pardew har sagt han vil parkere et par busser på Anfield. Tror du de røde vil avslutte med stil og runde 100 mål?

 

- Pardew kan parkere 4 busser om han vil. De blir drillet ut på parkeringsplassen. Liverpool vil gå på med alt de har og bøtte inn mål. Siste hjemme kamp. Vi har ingenting å tape, men har alt å vinne.

 

Hvor skal du se kampen?

 

Egentlig hadde jeg hatt lyst til å reise til Voss og sett den sammen med blant annet kompisene Bernt, Frode, Leiv og Ørjan. På grunn av en oldboysfotballskade kommer jeg meg ingen plass. Så da blir det på «Liverpool-rommet» sammen med sønnen min Vetle. 

 

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet, Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan, Gerrard, Henderson, Coutinho, Sterling, Sturridge, Suarez.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Tipper 6-1. Mål av Sterling, Sturridge to og Suarez tre.

 

Ørjan Eriksen, 37, Voss

Tør vi håpe på det «umulige» på søndag?

 

- Først og fremst vil jeg ikke kalle oppgaven for "umulig". Husk at det ligger ikke i vår natur å gi opp. Realistisk er et mer dekkende ord. Det har skjedd større overraskelser i fotballverdenen enn at West Ham slår Manchester City på bortebane. West Ham er en tradisjonsrik og stolt klubb, som elsker det fokuset som er på dem nå. I denne situasjonen er det til vår fordel at Sam Allardyce er alt for høy på seg selv og dette er slik oppmerksomhet han lever for. Jeg tror at vi gjør vår jobb samtidig som at Manchester City ikke takler presset foran et halvfullt Etihad. Mark Noble kommer til å plukke opp nedfallsfrukten og sende ligagullet hjem til Liverpool.

 

Hvordan vil du se tilbake på årets sesong?

 

- Jeg elsker Brendan. Årets sesong har utviklet seg til å bli en eneste stor fest. Jeg trodde før sesongen at vi var litt for dårlige til å kunne kapre 4. plassen, men se hvor vi er nå. Den jobben Brendan og resten av trenerteamet har gjort med troppen vår, er det bare å ta av seg hatten for. Sesongen viser oss at alt er mulig med Brendan som sjef. Når vi i tillegg ser på all støyen rundt klubben er det lett å se hvorfor Liverpool er verdens viktigste klubb.

 

Hvilke posisjoner må forsterkes i sommer?

 

- Vi kan vel alltid bli bedre, men kvalitet er viktigere enn kvantitet. Benken kan alltid fylles opp av de beste akademispillerne på hospitering i førstelagstroppen. Først og fremst må vi skaffe oss en bedre reservekeeper. Dette har i lang tid vært en av mine fanesaker. Vi trenger sidebacker. Cissokho forsvinner. Josè Enrique har ikke den fotballforståelsen som Brendan ser etter i sine spillere. Flanagan er en lojal og lokal gutt som er glimrende å ha som backup. Martin Kelly er i mine øyne ferdig og ender sikkert opp i Aston Villa. Glen Johnson er omdiskutert og samhandlingen mellom han og høyre stopper har aldri vært bra. Jeg håper at Andre Wisdom blir en av spillerene vi satser på, i hvertfall som backup. Når det gjelder midtstoppere, er jeg usikker på om problemet er enkeltspillere eller mangel på samhandling, men registrerer at Jamie Carragher mener vi mangler en ledertype. Så lenge vi ikke kjøper Ashley Williams er jeg fornøyd. På midtbanen skulle jeg ønske vi kunne få inn en langsiktig arvtager for Gerrard, en som kan studere Gerrard og vokse inn i rollen. Det kan godt hende at vi allerede har gode nok kandidater på akademiet, men jeg er usikker. Joe Allen er ikke den beste backup`en for Gerrard, men han er bedre i en dyptliggende rolle som ballfordeler enn hva Lucas er. Jeg håper vi kjøper en ny fleksibel midtbanespiller i verdensklasse, der mentalitet og type er viktigere enn hva han heter. Dersom Borini kommer hjem, synes jeg ikke at vi trenger flere midtspisser. Brendan liker å være fleksibel og liker å legge om til en midtspiss når Suarez eller Sturridge er utilgjengelige. Det vi trenger er raske vinger som både er gode en mot en, kreative og målfarlige. Dette kom spesielt til syne hjemme mot uspiselige Mourinho. Vi manglet startkabler mot Chelsea sine havarerte busser. Summa summarum: Reservekeeper, to sidebacker, en midtbanespiller og to vinger.

 

Alan Pardew har sagt han vil parkere et par busser på Anfield. Tror du de røde vil avslutte med stil og runde 100 mål?

 

- Å parkere to busser er lettere å gjennomføre i teori enn i praksis. Jeg tviler på at Pardew sine disipler er gode nok i samhandling og taktisk dyktige nok til å gjennomføre en slik taktikk 100% feilfritt. Dersom bussen feilparkeres, vil vår offensive kraft klare å bryte gjennom. Vi må ikke glemme at Pardew har vært med å tape 9-0 på Anfield, så han grubler nok på hvordan han skal gjennomføre sin siste kamp som manager for Newcastle United. Jeg tror vi ender opp med 101 scorede mål i årets sesong.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Jeg har planer om å se kampen hjemme. Der vil mine tre englebarn innta Henderson sin rolle og løpe rundt å spre frykt i alle huset kroker.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Selv om Allen har vært meget god, ville jeg plassert han og Lucas på benken. Jeg tror dessverre at dette er vår siste mulighet til å se Agger på Anfield, så han får et innhopp mot slutten. Mignolet - Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan - Gerrard - Coutinho, Henderson - Sterling - Suarez, Sturridge.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Jeg går for en 2-0 seier. Sturridge i det 19. minutt og Suarez i det 83. minutt. Cheick Tioté får forøvrig gult kort etter 23 minutter.