Tre før kamp: Norwich

For første gang på en stund må Brendan Rodgers ta hensyn til skader og suspensjoner når han velger sitt mannskap - når laget skal bygge videre på seieren mot City. De vi har pratet med tror på 11 strake seire.

Norwich er en motstander Liverpool normalt trives mot, og Luis Suarez vil på søndag jakte sitt tredje strake hattrick på Carrow Road - og fjerde totalt mot the Canaries. Med fire kamper igjen er Liverpool for alvor med i kampen om tittelen, og nå er det bare tre poeng som gjelder.

 

Ramsy, Suleiman, 37, Aalesund

Hva er dine tanker etter seieren over Manchester City?

 

- Følelser. Mye følelser. Gerrard, tårer, Hillsborough, de etterlatte, Liverpool by, seier, håp, seriegull. Det jeg sitter igjen med er fremdeles en følelsesladd Gerrard og det sterke utbruddet han hadde til laget når han samlet dem rett etter kampslutt. Det ble skrevet i en avis eller sagt på tv at alle som elsker fotball unner Gerrard et seriegull. Vi som er Liverpool-supportere har nok unnet Steven det i flere år, og nå ser det virkelig ut som det kan skje. Det blir som en happy ending på et eventyr - det perfekte liksom. For kampen sin del var førsteomgang en fantastisk forestilling. Man så et Liverpool-lag med selvtillit, hurtighet og beslutsomhet. På 2-1 kunne man se på kroppsspråket til laget at de fryktet det meste. Det som var artig var at utover i 2.omgang så det ut som de klarte å riste av seg frykten for å tape, de tok tilbake styringen i en 10 minutts tid og fikk 3-2. Det kan godt være den mye omtalte sportspsykologen virkelig har gjort noe med det mentale i hele spillergruppa. Kampen viser også at spiller man på det man er god på, så vinner man. Akkurat som Nils Arne Eggens filosofi - er man god i angrepsfotball, så spiller man angrepsfotball. Da blir forsvaret andrepri og vi får bare tåle å slippe inn noen mål. Ellers tenker jeg det i ettertid var feil å starte med Sakho fremfor Agger. Selv om han hadde flest pasninger og vant duellene, syntes jeg for min del han virket litt lite innkjørt og uforutsigbar. Tror Agger starter neste kamp, og at Sakho først blir best neste sesong. Jeg tenker også at vi har en tynn stall når Moses kommer inn for Coutinho de siste fem. For å gi et mer direkte svar på spørsmålet: We're gonna win the league, and now you're gonna believe me!

 

Tror du nå på ligagull?

 

- Ja. Må få lov å si det høyt. Det blir en enorm skuffelse om det glipper. Vi var nære i 08/09 også, den gang med verdens beste midtbane i Gerrard, Alonso, Mascherano og Sissoko. Nå har vi, kanskje litt overraskende verdens beste angrep. Ting går vår vei, mer enn i 2009 og jeg tror dette blir sesongen vi vinner. Nå skal det også sies at vi har vært «Top of the League» to ganger tidligere denne sesongen. Har ikke telt antall dager, men magefølelsen sier at vi har hatt tabelltoppen flest antall dager denne sesongen når vi vinner serien. Det som er deilig er at alle uten unntak av de jeg snakker med mener Liverpool spiller best fotball og vil bli applaudert som seriemestere dersom vi når helt opp. Det sies også fra motstanderfans. Vi har mer stang inn enn ut i år (kun bokstavelig), og dersom Brendan klarer å holde lages fokus og mentalitet på rett plass går dette hele veien inn. Vi vet vi scorer mål, og vi vet vi klarer å hente inn en ledelse. Tror som bare juling på ligagull, og har planlagt en feriedag 12.mai.

 

Uten Jordan Henderson, hvordan vil du komponere midtbanen?

 

- Norwich skal i utgangspunktet ikke ha så dominant midtbane. Tror vi kommer til å ha mye ballinnehav og er ikke så avhengig av å vinne 2.baller på midten. Derfor mener jeg Allen blir mer riktig å starte med enn Lucas. Jeg har tro på en aggressiv midtbane med offensivt fokus. Jeg mener Allen ikke har innfridd forventningene denne sesongen, men tror allikevel Allen er eneste alternativ denne kampen. For Chelsea kampen starter nok Lucas. Ellers ser jeg for meg resten av midtbanen som naturlig Gerrard og Coutinho. Som Brandan gjør det, backene opp som vinger i angrep og sidespissene ned som vinger når Norwich angriper.

 

Hvordan tror du laget vil svare på å måtte spille uten Daniel Sturridge?

 

- Nå er det vel ikke bekreftet at Sturridge er ute? Isåfall tror jeg likevel ikke det er aktuelt å bruke Aspas. Mulig kommer Lucas inn på midten sammen med Allen og Coutinho litt høyere oppe. Suarez som midtspiss og Sterling litt inn fra begge kantene.

 

Er du redd de røde skal snuble på Carrow Road etter en slik utladning mot Manchester City, eller tror du det bare vil gi laget momentum?

 

- Nei, det mentale er på et annet plan for tiden. Tror gutta er gira og at frykten for å tape ikke er et tema. Norwich har også et type forsvar der Suarez kan få til mye på egenhånd og typisk scorer et mål eller to (eller tre). Gerrard vil ikke akseptere annet enn seier på søndag.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Hjemme. Ser alltid kampene hjemme. Må ha fred og ro. Ungene elsker å se kamp og det beste er å dele scoringsrusen og jubelen med de hjemme. De gleder seg like mye til kamp som meg. Jubler og står i, spør og graver, roper på offside og spør om ikke dommeren gjorde feil så snart det går en annen vei. Tar med hele familien til Liverpool for å se Chelsea kampen 27. april. Det blir nok årets høydepunkt for familien. Vi er mer enn klar og etter hva jeg har hørt fra folket som nylig er hjemkommet, er det en spesiell atmosfære i Liverpool disse dager. En stemning som «aldri» før har vært. Vi gleder oss!

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet, Johnsen, Skrtel, Agger, Flanagan, Gerrard, Allen, Coutinho, Sterling, Sturridge, Suarez.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 4-0. Suarez to, Sturridge og Allen.

 

Tarjei Haga, 27, Stord

Hva er dine tanker etter seieren over Manchester City?

 

At laget viste imponerande styrkje med å klara å dra i land sigeren etter at City kom tilbake til 2-2. Viktig for lagmoralen at ein klarar å vinna slitekampane, og ikkje bare storsigrane. Å slå ein tittelutfordrar i serieinnspurten må gje laget ein fantastisk boost.

 

Tror du nå på ligagull?

 

Tør ikkje heilt tru på det før eg ser korleis det ser ut etter Chelsea-kampen, Mourinho er ein kynikar som nok vil parkera bussen og satsa på kontringar - men fantastisk artig å vera i denne situasjonen fire rundar før slutt.

 

Uten Jordan Henderson, hvordan vil du komponere midtbanen?

 

Eit alternativ ville vore eit reint bytte med Allen inn for Henderson og Moses/Aspas inn for Sturridge, men stoler ikkje nok på formen til Moses/Aspas så eg ville nok gått for å flytta fram Coutinho og setja inn Lucas og Allen på midten. Allen veit me kor står, så eg er meir usikker på Lucas i ein indreløparrolle. Laget skal uansett vera godt nok til å slå Norwich.

 

Hvordan tror du laget vil svare på å måtte spille uten Daniel Sturridge?

 

Berre Suarez får nok støtte av medspelarane treng ikkje det bli eit kjempestort savn. Norwich vil ha meir enn nok med å hanskast med Suarez, Sterling og Coutinho. Dessutan trives jo Suarez greit på Carrow Road og mot Norwich.

 

Er du redd de røde skal snuble på Carrow Road etter en slik utladning mot Manchester City, eller tror du det bare vil gi laget momentum?

 

Har lenge venta på nedturen no men trur ikkje den kjem i denne kampen. Sjølv om dei skulle hamna bakpå har laget vist at dei ikkje lar seg stressa, så dette bør Liverpool ta greitt.

 

Hvor skal du se kampen?

 

På trivselspuben Osvald Pub på Stord.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

Er veldig glad i Agger og ikkje heilt trygg på Sakho så vil gjerne ha dansken inn igjen. Inn med Allen for Henderson og Lucas for Sturridge og leggja om til rein 4-3-3. Då blir laget følgande: Mignolet; Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan; Lucas, Gerrard, Allen; Sterling, Suarez, Coutinho.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

Håpar å vinna med eit par mål så 2-0 siger med Suarez og Sterling som målscorarar.

 

Lars Frøsland, 28, Flekkefjord

Hva er dine tanker etter seieren over Manchester City?

 

- Jeg utviklet en rekke nye magesykdommer iløpet av kampen mot de lyseblå fra Manchester. Så spennende var det. Seieren var fantastisk, og det sier mye om Brendan Rodgers' ledelse når det er unge spillere som Sterling og Coutinho som står frem i en av de viktigste kampene på Anfield noensinne. Helt nydelig!

 

Tror du nå på ligagull?

 

- Jeg gjør mitt aller beste for å bevare pessimismen i meg, men det begynner å bli vanskelig...

 

Uten Jordan Henderson, hvordan vil du komponere midtbanen?

 

- Hendersons røde kort var særdeles dårlig timet. Steven Gerrard spiller sin beste fotball på flere år - og dét kan han takke Jordan Henderson for. Løpskraften til Henderson er vital for Liverpool og Gerrard, og derfor mener jeg Joe Allen er den mest naturlige erstatteren. Med andre ord er Steven Gerrards form en av de viktigste faktorene til at laget vinner, vinner og vinner.

 

Hvordan tror du laget vil svare på å måtte spille uten Daniel Sturridge?

 

- Sturridge sin skade bekymrer meg. Suárez virker småsliten og LFC har ingen andre naturlige målscorere å erstatte Sturridge med. Alternativet må bli å gi Sterling og Coutinho enda mer frihet til å uttrykke seg offensivt. Suárez, Sterling og Coutinho bør dog være mer enn bra nok for å vinne på Carrow Road.

 

Er du redd de røde skal snuble på Carrow Road etter en slik utladning mot Manchester City, eller tror du det bare vil gi laget momentum?

 

- Jeg er alltid redd for at LFC skal snuble, men jeg tror ikke seieren mot Manchester City påvirker utfallet av Norwich-kampen.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Det blir nok hjemme hos mor og far. Full påskestemning på sørlandet.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter?

 

- Mignolet - Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan - Gerrard - Allen, Coutinho - Sterling, Suárez, Aspas. Utfordrende, men en fordel å ikke endre mer sentralt på midten enn nødvendig. Aspas får nå sjansen til å vise seg - når det gjelder som mest.

 

Og dersom du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 2-3. Norwich: Ricky Van Wolfswinkel og Johan Elmander. LFC: Suárez, Johnson og Sterling.