Tre før kamp: Tottenham

Liverpool knuste Tottenham hele 5-0 på White Hart Lane i desember, og er nå for alvor med i kampen om tittelen. Supporterpanelet denne uka tror Rodgers sine menn tar tre nye poeng.

Dersom du ønsker å være med i supporterpanelet «tre før kamp» til en av de seks siste ligakampene denne sesongen - send en epost til [email protected], og legg ved navn, alder, bosted, og et bilde av deg selv, så tar vi kontakt.

 

Sesongens kanskje største overraskelse kom da Liverpool slo tabellnabo Tottenham hele 5-0 på White Hart Lane i desember. De røde hadde akkurat mistet Steven Gerrard med skade, og folk flest var ikke veldig optimistisk på Liverpools vegne. Etter resultatene etter denne kampen er det ikke rart at det er en veldig optimistisk tone fra supporterpanelet foran dette møtet med Spurs.

 

Knut Christoffersen, 49, Asker

Liverpool har nå et forsprang på 12 poeng til helgens motstander. Med åtte kamper igjen - frykter du lagene som kommer bakfra?

 

- Vi frykter ingen. Liker ikke ordet frykt i denne sammenheng. Vi skal vel alltid ha respekt for de lagene som ligger bak oss på tabellen når målet er blant de 4 beste  og CL (endelig igjen) neste sesong. Inntil ikke engang teorien kan ta fra oss en plass blant de 4 beste frykter jeg alle, inkludert Tottenham. Når vi har sikra 4 plassen kan vi se framover.

 

Liverpool knuste Tottenham i tilsvarende oppgjør. Er du bekymret for morgendagens motstander, og hevnlystne spillere?

 

- Klart Tottenham vil revansjere seg for 0-5 hjemme, men tror vel motivasjonen deres ligger mer i at ved tap er mulighetene for Europa neste år både Champions League og Europa League sterkt redusert. Dette burde være motivasjon nok - men klart 0-5 hjemme svir hardt og helt sikkert er nok og nevne i garderoben før kampen. Tottenham er et godt lag, som har brukt mye penger i sommer på nye spillere. Synes vel ikke de har fått igjen som forventet av disse så langt i sesongen.

 

Hvordan skal Liverpool slå Tim Sherwoods menn?

 

- Fortsette der vi har vært i det siste. God gjenvinning, raske overganger, glede og entusiasme i alt vi gjør på banen. Ikke gi Tottenham lillefingeren og slippe de inn i kampen om vi leder med 1 eller 2 mål, Holde fokus i 90 minutter, og full skjerping bakover på banen.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- I andreetasje på Dolly Dimples i Asker sammen med gode venner fra Liverbirds Asker.

 

Hvilket 11 bør Rodgers starte med?

 

- Mignolet, Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan. Gerrard, Henderson, Allen, Coutinho, Suarez og Sturridge. Samme 11 som mot Sunderland,. Couthino framfor Sterling på grunn av kreativiteten.

 

Dersom du må tippe resultat, med målscorer?

 

- 4-1. Gerrard, Agger, Coutinho og Suarez

 

Stian Bellen, 20, Ålesund

Liverpool har nå et forsprang på 12 poeng til helgens motstander. Med åtte kamper igjen - frykter du lagene som kommer bakfra?

 

- Nei. Jeg føler meg ganske sikker på at vi havner innen topp 4 nå, så jeg tror ikke vi skal bekymre oss for de andre lagene bak. Nå gjenstår det bare syv kamper av årets sesong og vi er på alvor med i tetstriden, så fokuset bør absolutt være på å få medalje eller å gå helt til topps, selv om jeg anser City som favoritter. Gerrard har allerede gått ut å sagt at vi er genuine tittelutfordrere og kapteinen har nå en sjelden sjanse til å løfte det etterlengtede troféet. Kampene mot City og Chelsea blir helt klart de avgjørende kampene, siden jeg ikke tror Liverpool vil rote vekk noe særlig med poeng mot de andre lagene.

 

Liverpool knuste Tottenham i tilsvarende oppgjør. Er du bekymret for morgendagens motstander, og hevnlystne spillere?

 

- Tottenham er absolutt et lag vi bør og skal slå om vi skal drømme om en ligatittel. Samtidig er det en ekkel kamp fordi Spurs er ikke et dårlig lag og de er helt sikkert revansjelystne etter at vi totalt ydmyket dem sist i sin egen stue. Jeg tror også at de ikke helt har gitt oppkampen om en topp 4 plassering. Utfallet av kampen på lørdag mellom Arsenal og City vil kunne sette sitt preg på søndagens match. Om City vinner og Spurs skulle klare å slå oss så vil de bare være fire poeng bak Arsenal, men om Arsenal vinner så vet Liverpool at de har sjansen til å avgjøre det selv.

 

Hvordan skal Liverpool slå Tim Sherwoods menn?

 

- Liverpool må gå ut i et høyt tempo, stå høyt og prøve å knekke Tottenham så tidlig som mulig. Jeg tror dette er en perfekt match for Liverpool. Jeg tviler på at Spurs vil ligge bakpå og forsvare seg, men de vil selvfølgelig være obs på Liverpool sine tre kontringssterke S-er på topp. Tottenham har i tillegg et veldig ustabilt forsvar og jeg tviler på at det holder mot SAS.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Det blir nok hjemme i stua med resten av de røde i familien min.

 

Hvilket 11 bør Rodgers starte med?

 

- Mignolet; Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan; Gerrard, Henderson, Allen; Suarez Sturrdige, Sterling. Jeg syns Flanagan har hatt to meget svake kamper på rad nå. Den andre muligheten vil være å flytte Sakho inn på stopperplass og Agger ut på backen, men det har ikke vært suksessfullt før så jeg velger å kjøre den samme bakre firer som tidligere. Sterling inn for Coutinho siden denne kampen tror jeg vil passe bedre for Sterling hvor Liverpool kommer til å få mer rom enn hva som var tilfellet mot Sunderland.

 

Dersom du må tippe resultat, med målscorer?

 

- Jeg er meget optimistisk foran denne kampen. Tottenham scorer lite og slipper inn mange mål, og har null i målforskjell. Tror vi vinner 3-0. Suarez ganger to og Sturridge ordner dette.

 

Pål M. Smørvik, 51, Kristiansand

Liverpool har nå et forsprang på 12 poeng til helgens motstander. Med åtte kamper igjen - frykter du lagene som kommer bakfra?

 

- Tror nok vi har rista av oss både blå, hvite og rød-svarte for denne sesongen, så topp fire er nærmest i boks. Hvilken plassering vi får til slutt blir uhyre spennende. Det er utrolig jevnt i toppen, men jeg synes LFC ligger godt an med hensyn til de resterende kampene.  Arsenal har dabbet av og Chelsea og City har vi sett kan gå på noen overaskende smeller. United er der de hører hjemme, og Fergie har tygga kjeven ut av ledd. Håper egentlig for byens del at Everton kaprer 5 plassen, som det «nestenlaget» de er, så kan de andre lagene være tabellfyll.

 

Liverpool knuste Tottenham i tilsvarende oppgjør. Er du bekymret for morgendagens motstander, og hevnlystne spillere?

 

- Tror egentlig ikke vi trenger og frykte så mye av Spurs. De virker ikke som et samensveiset lag, men mer noe «litt gode» spillere. De virker ikke helt samspilte til enhver tid. Adebayor har slukna litt og forsvaret roter det ofte til for seg selv. Den eneste som jeg synes vi bør være litt obs på, er Eriksen. 

 

Hvordan skal Liverpool slå Tim Sherwoods menn?

 

- Tror vi må bruke samme medisin som forrige gang, aggresivt press over hele banen samt raske presise overganger. Måten Liverpool spiller nå om dagen, gjør at en hver motstander blir psyka ut. Klarer vi og sette et mål tidlig, tror jeg vi ødelegger lagmoralen hos Spurs, og da kan det fort bli et nytt hockeyresultat. Tror ikke Sherwood har det som skal til for og få spillerne til og være et team, og dermed blir det 11 enkeltspillere der ute. Håper det blir som sist, at de løp rundt som forvirra høns, og lurte på hvor mange spillere vi hadde på banen.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Jobber iherdig med den saken, ettersom jeg må jobbe. En må jo skjønne at en arbeider som har huet på Anfield når Liverpool spiller ikke kan gjøre noe verdens nytte for seg… Legger hodet i så mye bløtt, at det må finnes en løsning.

 

Hvilket 11 bør Rodgers starte med?

 

- Mignolet, Johnson, Agger, Skrtel, Flanagan, Gerrard, Henderson, Allen, Coutinho, Sturridge, Suarez.(4-1-2-1-2/4-3-3). På denne måten får vi stor fart fremme samt passningsikre midtbanespillere. Med Sterling, Lucas og Sakho i bakhånd, er vi i stand til og justere laget etter hvordan kampen utvikler seg. Synes alle Liverpool spillerne jobber godt for laget, og det er nok mye av årsaken til de gode resultatene. Vi har fått et Lag med stor L.

 

Dersom du må tippe resultat, med målscorer?

 

- 4-0. Suarez med to, Sturridge og Henderson, som jeg unner et mål etter sesongens iherdige innsats.