Tror Chelsea vil angripe

Da de blåtrøyene gjestet Anfield i april, parkerte de «to busser» foran egen boks, ifølge Liverpools manager. Kolo Touré regner med at The Kop får se et helt annet kampbilde på lørdag.

– De angrep aldri forrige sesong, men det kommer de til å gjøre denne gangen. Med spillerne de har, kan de ikke ligge lavt og forsvare seg hele tiden, sier midtstopperen.

Ivorianeren fikk en noe overraskende startplass i laget som tapte 0–1 for Real Madrid på bortebane tirsdag kveld, men veteranen viste svært gode takter og kastet seg trolig inn i drakampen om å få spille mot Chelsea lørdag.

Vil bryte Chelsea-rekken

London-laget topper tabellen i Premier League etter ti serierunder, og de har et forsprang på hele tolv poeng ned til lørdagens vertskap. De har heller ikke tapt i løpet av sine totalt femten kamper denne sesongen.

Touré er imidlertid godt bekjent av å være en del av et lag som har gått ubeseiret i lengre perioder. 33-åringen var nemlig en del av «The Invincibles»-laget til Arsenal for elleve sesonger siden. De spilte 49 ligakamper på rad uten å tape, og nå ønsker Touré å ødelegge rekken til Chelsea.

– Det er en strålende mulighet til å gjøre det. Men det viktigste er at vi ønsker å vinne kampen for vår egen del. Chelsea har et bra lag. Med den stallen de har, er de selvfølgelig i stand til å gå ubeseiret igjennom hele sesongen. Men det handler ikke bare om kvaliteten; det handler om mentaliteten. Hver eneste kamp er utfordrende, og noen ganger går ikke ting din vei, men man må være i stand til å slå tilbake og fortsette å kjempe. Sesongen har så vidt startet, så vi får se.

– En herlig kamp

Stopperkjempen satt på benken igjennom hele oppgjøret da Chelsea frustrerte de røde med defensivt spill, satset på kontringer og vant 2–0 i nordvest. Han ser frem til storkampen, og denne gangen forventer han å se et offensivt bortelag.

– Jeg klarer nesten ikke å vente, for å være ærlig. Jeg tror de satser på å score mål, og vi skal forsøke å gjøre det samme. Det kommer definitivt til å bli en herlig kamp, sier han.

– Man ønsker å vinne hver kamp man spiller for Liverpool, og Chelsea spiller bra for tiden. Når man spiller på hjemmebane i en kamp som det, kommer det til å handle om to angripende lag. Jeg tror dere kommer til å få se en strålende fotballkamp.

På spørsmål om han er aktuell for å spille helgens «tidligkamp», til tross for å ha lagt 90 minutter bak seg i Madrid i midtuka, er Kolo utvetydelig:

– Jeg er klar for det. Uansett posisjon. Jeg er klar for å kjempe for klubben min. Jeg spiller med hjertet, og det er det viktigste. Vi ønsker å vinne!