Tror det løsner

Tre strake nederlag har på ingen måte hjulpet spillernes selvtillit, men både Raheem Sterling og Jordan Henderson ser lysglimt og tror ting vil se bedre ut for Liverpool om kort tid.

– Jeg syntes vi var litt tilbake til oss selv med tanke på hvordan vi ønsker å starte kamper, spesielt ved at vi får et tidlig mål. Vi spiller med høyt tempo og vinner ballen fort tilbake, så det er positivt, men vi må fortsatt bli bedre på mange områder, sier Henderson.

Bare ni minutter tok det før Emre Can skjøt de røde i ledelsen mot Chelsea i går. Det er den raske Liverpool-scoringen hjemme på Anfield denne sesongen, og kun Sterlings bortemål mot Tottenham, i det åttende minutt, i august har kommet tidligere.

– Det er alltid skuffende å lede ende opp med å tape kampen etter å ha ledet. Men spillerne ga det de hadde. Vi må bare ta tak i oss selv og prøve på nytt, forteller Sterling.

Vil ha bedre fokus

I forrige sesong gjorde Liverpool det til en vane å storme ut av startblokkene, score tidlig og holde ledelsen helt inn til de tre poengene var i boks. Denne høsten er heller preget av mangel på scoringer, lavt tempo og lite kreativitet. Laget har slitt med å holde trykket oppe selv om de har sett gode ut i åpningsminuttene.

– Jeg tror det går på konsentrasjon. Vi må bare lære oss å holde det gående i 90 minutter, ikke bare i 20. Det er det viktigste. Nå ønsker vi å slå tilbake, forklarer Henderson.

– Vi viste at det ikke er så mye mellom oss og laget som topper ligatabellen spillemessig, så vi skal fortsette å jobbe, og forhåpentligvis snur dette veldig snart. Alle spillerne har tro på at vi skal klare det, legger Sterling til.

Les også: Sikter mot topp fire

– Hvis vi tar vare på sjansene våre, og hvis vi fortsetter å spille bra, tror jeg vi kan snu dette rundt og klarte på tabellen. Men vi må bare fokusere og tenke på den neste kampen etter landslagspausen.

Chelsea straffet Liverpool i hver omgang på Anfield i går. Før pause slapp rødtrøyene inn nok et dødballmål, mens venstreback César Azpilicueta fikk gå helt ned til dødlinja og legge inn til Diego Costa som sto umarkert og scoret etter sidebyttet.

– Vi burde klart å forsvare oss bedre i visse situasjoner, men jeg følte lagprestasjonen var ganske bra til tider, sier Sterling.

– Mener du Liverpool ble snytt for straffe etter pause?

– Jeg syntes jeg så to stykker i kampen, men den i andre omgang var veldig klar. Uansett ønsker jeg egentlig ikke å prate om det, men vi burde nok hatt det på et eller annet tidspunkt.