Tror Lovren og Skrtel får fortsette

Mamadou Sakho var tilbake i trening i går, men Echo-journalist James Pearce tror at Brendan Rodgers fortsetter med duoen Lovren og Skrtel i midtforsvaret mot Real Madrid.

Pearce stilte opp til en webchat for Liverpool Echo i dag, og vi gjengir her spørsmålene og svarene:

Hva skjer i kulissene for å få orden på de defensive svakhetene? Er det hele gruppens feil eller individuelle feil?

- Jeg spurte manageren om dette foran West Bromwich-kampen, og han sa at de brukte mye tid på å jobbe med ulike defensive scenarier og spesielt dødballsituasjoner. Men søndagens kamp viste at problemet fortsatt er tilstede. Jeg kjøper ikke påstander om at den bakre fireren ikke blir beskyttet nok av de foran dem. Jeg mener det er en alarmerende mangel på kommunikasjon mellom forsvarsspillerne, og de klarer heller ikke å holde hodet kaldt. Det er enkle feil som gjøres. Dårlig markering og dårlig pasningsspill. Det er en mangel på konsentrasjon som koster Liverpool dyrt.

Er Rodgers beredt til å vrake Lovren og Skrtel og eksperimentere med Sakho og Toure?

- Jeg kan ikke se for meg det. Sakho var tilbake i trening i går, men jeg blir overrasket om Rodgers starter med ham i morgen. Han har sett usikker ut når han har spilt denne sesongen. Når det gjelder Toure, så vil det være å be om trøbbel å benytte ham mot Real, tatt i betraktning hans manglende hurtighet. De var kanskje dårlige på søndag, men jeg tror Rodgers vil beholde Skrtel og Lovren i midtforsvaret i morgen.

Når Wisdom kommer tilbake fra lån neste sesong, tror du han blir høyreback eller midtstopper?

- Først vil jeg si at jeg syntes Wisdom var strålende for West Bromwich i går kveld. Dersom han fortsetter å forbedre seg slik han har gjort vil han utvilsomt ha en fremtid på Anfield. På lang sikt tror jeg han vil bli midtstopper.

Vil Lambert eller Borini noen gang få en sjanse på bekostning av Balotelli?

- Jeg syntes synd på Lambert på søndag. Han må ha forventet å slippe innpå på et eller annet tidspunkt, spesielt tatt i betraktning hvor dårlig Balotelli var. Men han ble på benken gjennom hele kampen. Det blir interessant å se hva Rodgers gjør i morgen. Balotelli fortjener på ingen måte å starte i den formen han er i nå, men man kan jo lure på om det vil bringe frem det beste i ham at det er en slik stor kamp. Jeg tror Lambert vil få spilletid i morgen. Når det gjelder Borini, så er det åpenbart at Rodgers ikke har troen på ham. Men Borini visste det når klubben prøvde å selge ham i sommer.

Hva tror du vil skje med Tiago Ilori i fremtiden? Jeg har hørt gode rapporter om låneoppholdet hans i Frankrike. Tror du han vil erstatte Toure i troppen neste sesong, og få en genuin sjanse? Hvem blir midtstopperduoen vår på lang sikt?

- Liverpool tenkte langsiktig da de kjøpte Ilori, og man håper at han skal kunne komme inn i troppen neste sesong. Toure vil helt sikkert forlate klubben til sommeren, så Ilori er den åpenbare erstatteren. Å begi seg ut på gjetninger om fremtidig midtstopperduo er umulig for øyeblikket. Lovren er bare 25 år gammel, men har ikke vist seg å bli den lederen av forsvarsrekka vi har savnet siden Carragher la opp.

Vil Rodgers være villig til å benytte Sterling som en «falsk nummer 9»?

- Det vil han få spørsmål om senere i dag. Det er en mulighet som jeg personlig tror er bedre enn den litt dypere rollen som nummer 10. Om han går for Balotelli eller Lambert på topp gjenstår å se, men jeg mener du må ha en ren spiss der for å legge press på Madrids forsvar.

Er det sannsynlig at både Manquillo og Moreno starter mot Real?

- Jeg forventer at Moreno kommer inn for Enrique, som virkelig slet på søndag. Jeg er ikke så sikker når det gjelder den andre sidebacken. Manquillo er selvsagt uthvilt ettersom han ikke spilte mot QPR, men jeg har en følelse av at Rodgers vil gå for Johnson på grunn av at han er mer rutinert.

Synes du Liverpool lot sin beste forsvarer dra i sommer? Daniel Agger, han slet med skader i fjor, men jeg mener vi ikke trengte noen ny leder i forsvaret i Lovren. Agger ledet forsvaret.

- Agger visste han ikke ville være førstevalg så snart Liverpool kjøpte Lovren. Skriften var der på veggen for ham etter at han ble utelatt flere ganger forrige sesong. Agger ønsket å dra. Han ble ikke tvunget til å dra. Han sa selv at han ikke trodde at kroppen hans ville tåle den fysisk krevende Premier League lenger.

Er det noe som skjer med Moreno? Det ryktes at Brad Smith er hjemkalt fra sitt låneopphold. Jeg så Moreno i troppen på søndag, og han virket skadefri. Vet du om han vil starte i morgen?

- Jeg har sett rykter både om at Moreno har slitt med en skade og problemer utenfor banen, men kjenner ikke til at det skal være noen sannhet i disse ryktene. Han drev med spurtrening i en halvtime etter kampen på Loftus Road, og så skadefri ut. Rodgers sa at han ble hvilt til morgendagens kamp, så ja, jeg forventer at han starter. Jeg er ikke sikker på hvorfor de har hentet hjem Smith. Jeg skal spørre manageren senere.