Tror på bedring

Prestasjonene i forrige sesong og åpningen på denne kan virke som natt og dag, erkjenner Brendan Rodgers. Han håper landslagspausen har gitt laget et løft før den hektiske perioden som venter.

Manageren legger ikke skjul på at han er inne i sin vanskeligste periode som Liverpool-sjef for øyeblikket. De røde ligger på ellevteplassen før turen til Crystal Palace denne søndagen, og laget har bare nettet åtte ligamål siden august.

– Om dette er min største test så langt? Ja, absolutt, jeg kan ikke vri meg unna det, svarer han, ifølge Liverpool Echo.

– Jeg vil ikke syte eller klage eller komme med unnskyldninger. Vi har måttet integrere en rekke nye spillere, og det er åpenbart ikke gått like bra som vi hadde ønsket. Det er det ingen tvil om. Men vi må bare ta imot utfordringen som står overfor oss. Vi ønsker ikke å være i denne situasjonen, men det kan gjøre oss sterkere.

Nå er det to uker siden forrige kamp, og i forkant av oppholdet tapte Liverpool tre strake kamper på ei uke. De tre siste kampene i Premier League – mot Newcastle, Chelsea og Hull – har alle endt uten seier, og en må tilbake til bortekampen mot Queens Park Rangers i oktober for å finne sist Liverpool plukket med seg tre poeng.

– Landslagspausen har for første gang kommet på et godt tidspunkt i løpet av min tid i klubben. Nå er spillerne tilbake, og vi må virkelig omstille oss. Det gjelder meg også. Hvis det er noen som skal ta skylden, så er det jeg. Jeg setter opp laget, jeg velger spillerne, så det er helt riktig at manageren må ta skylden hvis resultatene ikke går vår vei, forteller Rodgers.

– Når man er i en klubb av Liverpools størrelse, er presset mot deg enormt. Men man kan ikke klage; det er et herlig liv å leve. De vanskelige periodene gir oss en mulighet til å ta grep og kjempe enda hardere, og det er noe vi alle ønsker å gjøre her.

Manageren skryter av spillergruppa på Melwood, som han karakteriserer som «skikkelig motivert». Han tror innsatsen og viljen de viser hver dag omstilles i poeng om kort tid.

– Det er ingen som lunter rundt på treningene her. Vi skaper en omgivelse for at spillerne ønsker å yte sitt beste. Det er alt vi kan kreve av dem. Jeg ser det på treningsfeltet, og jeg har tro på at det snur for oss.

– Selvfølgelig er ingen fornøyde nå, og jeg føler med supporterne. Sammenliknet med der vi var i forrige sesong, den reisen vi var på, så må det virkelig se ut som natt og dag etter de elleve første ligakampene denne sesongen. Men vi skal jobbe med spillerne vi har. Jeg er nødt til å finne løsningen på ting, og det må skje fort for at vi skal bli bedre.