Tror på ny tittelkamp

Lagkaptein Steven Gerrard tror Liverpool vil kjempe om ligatlittelen igjen neste sesong. Tror sommerkjøpene vil hjelpe laget videre, uten Luis Suarez.

Liverpool endte på andreplass bak Manchester City i mai, og var nærmere ligatittel nummer 19 enn noen gang tidligere. Siden den gang har laget mistet sin største stjerne og toppscorer Luis Suarez til Barcelona.

- Vi har vært veldig skarpe på overgangsmarkedet for å fylle hullet etter en spiller i verdensklasse. Jeg er Luis sin største fan. Jeg elsker ham som spiller, og det er ikke tvil om at det etterlater seg et hull når noen som ham drar, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Alle sin første tanke er å være nedfor og lei seg, men det var akkurat det samme da Torres dro. Denne klubben er så stor at den går videre. Det handler ikke om én spiller. Alle må dele ansvaret når Luis har dratt, og det starter med meg.

Han mener at lagets erfaringer fra forrige sesong bare vil hjelpe laget i 2014/15-sesongen.

- Jeg synes vi viste at vi kunne håndtere press. Med 10-12 kamper igjen forventet folk at vi skulle forsvinne lenge før vi gjorde. Vi håndterte presset supert, og spilte utrolig fotball. Vi er et godt lag, med en god manager, og blir sterkere. Selvtilliten vokser i garderoben, og vi må vise at vi er ekte vare. Vi er ikke bare her for å fylle opp - det er genuin tro på at vi kan klare det. Gode lag har ikke bare en god sesong - de prøver igjen og kjemper for det de vil ha.

- Chelsea gjør det, Manchester City gjør det, Manchester United har hatt en dårlig sesong, men vil være tilbake. Arsenal har gjort noen veldig gode kjøp.

- Det ville vært vanskelig med Luis, og det vil bli vanskelig uten. Alle lag vil vokse og forbedre seg. Ligaen kommer til å være velidg tøff, men vi vet at vi er et av lagene som virkelig har en sjanse til å vinne. Jeg tror det.

- Grunnen til at vi har troen og selvtilliten er på grunn av erfaringen fra alle kampene forrige sesong, og også manageren som har vært her litt lenger, og på grunn av kjøpene han gjør. Jeg har tro på at vi kan bli involvert igjen.